Şehit Şahin'e veda!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Şahin'in cenazesi, memleketi Adana'ya gönderildi.

Şehit Şahin'e veda!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen 29 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Uğur Şahin için tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende Şahin'in Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında katafalka taşındı. Daha sonra şehidin öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Bölge Jandarma Komutanlığında görevli Üsteğmen Burak Tunç Bilek, yaptığı konuşmada, Şahin'in sadece bedenen aralarından ayrıldığını, vatan toprağını kanlarıyla karış karış sulayan kahramanların daima Türk milletinin kalbinde yaşayacağını söyledi.

Son dönemde terör örgütyeleri ülkedeki huzur ve güven ortamını bozmaya çalışarak halk üzerinde korku oluşturmak için yöntem değiştirdiğine dikkati çeken Bilek, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amacına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceğiz" diye konuştu.

- Kardeşi de Silvan'da uzman çavuş

Şehidin Silvan Jandarma Komutanlığında görevli kardeşi Jandarma Uzman Çavuş Serkan Şahin'i yakınları ve meslektaşları teselli etmeye çalıştı.

Jandarma Uzman Çavuş Şahin'in naaşı, törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Adana'ya gönderildi.

Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Diyarbakır Asker Hastanesi Baştabibi Tabip Albay Doç. Dr. Salim Özenç ile askeri ve sivil erkan da katıldı.

Öte yandan, 16 Ocak'ta Sur'daki terör operasyonunda aynı ad ve soyadını taşıyan Uzman Çavuş Uğur Şahin (37) şehit olmuştu.

İdil'deki üç şehit polis

Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırının ardından kaldırıldığı hastanede şehit olan 3 polis memuru için tören düzenlendi.

Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığındaki törende, hastane morgundan alınan şehit polis memurları Mahmut Bilgin, Ersin Yıldırım ve Gültekin Tırpan'ın Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konulduktan sonra özgeçmişleri okundu ve dua edildi.

Polis memuru Ümmügülsüm Güler, yaptığı konuşmada, şehitlerin namus ve şeref için al bayrağı kefen bildiğini belirterek, vatan ve milleti uğruna şehit olduklarını söyledi.

Cenazeleri gönderildi

Törenin ardından şehit Bilgin'in cenazesi Ankara'ya, Yıldırım'ın Gaziantep'e, Tırpan'ın ise Amasya'ya gönderildi.

Törene, Vali Ali İhsan Su, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehitlerin meslektaşları ile geçici köy korucuları da katıldı.

Alanya Caddesinde, PKK'lı teröristlerce zırhlı polis aracının geçişi esnasında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi ve ardından uzun namlulu silahla ateş açılması sonucu yaralanan 7 polis memurundan 3'ü tedavi altına alındığı Şırnak Asker Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz