Serbest bırakılmışlardı yine aynı mekana saldırdılar; "Sizi burada barındırmayacağız!"

Diyarbakır Sur’da Hewş ve karga Kafe’ye ses bombalı ve silahlı saldırıda bulunan şahıslar serbest bırakıldıktan 1 ay sonra bu kez kafe sahibine saldırdı. Saldırı sonucu kafe sahibinin kardeşinin eli kırıldı.

Serbest bırakılmışlardı yine aynı mekana saldırdılar;

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 11 Temmuz’da Karga ve Hewş kafelerine saldırdıkları için tutuklanan 3 kişi, serbest bırakıldıktan sonra kafe sahibine saldırdı.

Olay, Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki Cami Kebir Mahallesi'nde ilk olarak 11 Temmuz günü, aralarında CHP İstanbul Milletvekili ve eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’nin ailesine ait kafe ve karşında bulunan bir kafeye, 3 kişi el yapımı patlayıcı ve silahlı saldırı düzenlendi. "Kıyafeti açık kadınların geldiği ve müzik çalındığı" gerekçe gösterilerek yapılan saldırıya tepkiler gösterilmiş, yürütülen soruşturma kapsamında saldırıyı düzenledikleri tespit edilen V.G, U.Y. ve G.Ç. tutuklanmıştı. Saldırganlar, 15 Ağustos’ta tutukluluk incelemesinin ardından serbest bırakıldı. Olası bir saldırıya karşı kafelerin sahiplerine polis koruması tahsis edilmişti. 

Serbest bırakılan saldırganlar, 1 ay sonra bu kez Hewş Kafe’nin sahibi ve kardeşi V.G. ve U.Y., dün akşam saatlerinde kafe sahibi ve kardeşini sokak ortasında görünce küfür ve hakaretlerde bulundu. V.G. ve U.Y, kafe sahibini, “Sizi burada barındırmayacağız” şeklinde tehdit etti ve fiziksel saldırıda bulundu. Sokakta bulunan koruma ve yunus polisleri olaya müdahale ederek, saldırganları gözaltına aldı.

KARDEŞİNİN ELİ KIRILDI

Saldırının ardından kolu kırıldığı için hastaneye kaldırılan kafe sahibinin kardeşi şu açıklamalarda bulundu;

Ağabeyimle akşam saatlerinde sokakta yürürken, üzerimize sehpa atarak, ‘sizi burada barındırmayacağız’ dediler. Biz de savunma amaçlı karşılık verdik. Bu kişiler daha önce de saldırdılar ve 1 ay 4 gün cezaevinde kaldılar ve serbest bırakıldılar. Suçlular ortada cirit atıp her gün buraya grup grup şeklinde geliyorlar. Her gün sokakta yaşayan insanları, kafeye ve otele gelen müşterileri rahatsız ve taciz ediyorlar. Dün suç duyurusunda bulunduk. Şuan gözaltındalar. Bunlar arkalarındakilerden güç alıyorlar. Başımıza gelebilecek, fiziki ve diğer saldırılarda bu kişiler ve bu kişileri organize eden selefi suç örgütleri sorumludur”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz