Solgun çelişkisi!

Tutuklama sonrası “bağlantımız yok” açıklaması gelirken, eski paylaşım ortaya çıktı.

Solgun  çelişkisi!

DİYARBAKIR(SÖZ)-Kendisini MİT mensubu olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla tutuklanan Süleyman Solgun’la ilgili Diyarbakırspor’un yönetiminden dikkat çeken bir açıklama geldi. Kulüp, Solgun’un resmî olarak başkan olmadığını ve kulüple herhangi bir bağının bulunmadığını savunurarak, adının Kulüp Başkanı olarak geçmesine tepki gösterdi.  Ancak kulübün 13 Ağustos tarihli resmî paylaşımında ise, “Sayın Süleyman Solgun başkanlığında yeni yönetim kurulunun oluşturulmasına yönelik çalışmalar başlamıştır” ifadelerinin kullanıldığı ortaya çıkması, kafalara karıştırdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen dolandırıcılık soruşturması kapsamında, kendisini MİT görevlisi olarak tanıtıp adli sorunları çözme vaadinde bulunduğu öne sürülen Süleyman Solgun’la birlikte üç kişi tutuklandı. Solgun’un tutuklanmasının ardından gözler, kısa süre önce yeni sezon yapılanması kapsamında adını başkan dayı olarak duyuran Diyarbakırspor’a çevrildi.

“Başkanımız değil” açıklaması

Diyarbakırspor yönetimi, bazı basın organlarında yer alan “Diyarbakırspor Başkanı Süleyman Solgun tutuklandı” yönündeki haberler üzerine açıklama yaptı. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, Solgun’un kulüp bünyesinde herhangi bir resmî görevi veya yetkisinin bulunmadığı ileri sürüldü. Açıklamada, Solgun’un geçmiş dönemde başkanlığa aday olduğunu ve kendi yönetimini oluşturmak amacıyla çalışmalar yürüttüğü belirtilerek, bu durumun kendisine resmî olarak başkanlık sıfatı kazandırmadığı savunuldu. Kulüp yönetimi ayrıca, gerçeği yansıtmadığını belirttiği haberlerle ilgili hukuki süreç başlatılacağını duyurdu.

Paylaşım kafaları karıştırdı

Diyarbakırspor’un son açıklamasının ardından kulübün yalnızca birkaç gün önce yaptığı resmî duyuru yeniden gündeme geldi. Kulübün 13 Ağustos’ta yayımladığı açıklamada, yeni sezon yapılanması kapsamında yürütülen görüşmeler sonucunda Süleyman Solgun başkanlığında yeni yönetim kurulunun oluşturulmasına yönelik çalışmaların başladığı duyurulmuştu. Aynı açıklamada kongre tarihinin ve yeni yönetim kuruluna ilişkin ayrıntıların ilerleyen süreçte kamuoyuna açıklanacağı belirtilmişti.

Kulübün kendi resmî kanallarından yapılan söz konusu paylaşımda, Solgun’un adı doğrudan yeni yönetimin başındaki isim olarak duyurulmasının ardından tutuklanmasından dört gün sonra, yapılan “resmî bağımız yok” açıklaması ise iki duyuru arasındaki çelişkiyi gündeme taşırken, kafalar da karıştı. Kamuoyunun merak ettiği konu ise,  kulübün yapacağı yeni açıklamalarla durumun netlik kazanması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap