Su kampanyası okullara taşındı

DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş, suyun doğru kullanımına dikkat çekmeyi amaçlayan “Suyumuzun Yarısını Kaybediyoruz” kampanyası kapsamında 5 Nisan İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek, çocuklara “Suyunuzu ve geleceğinizi koruyun” mesajı verdi.

Su kampanyası okullara taşındı

Geçtiğimiz günlerde “Suyumuzun Yarısını Kaybediyoruz” kampanyası ile kaçak suya, suyun doğru kullanımına dikkat çekmeyi amaçlayan DİSKİ Genel Müdürlüğü, söz konusu kampanyayı okullara taşıdı. DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş 5 Nisan İlköğretim Okulu 2-B sınıfını ziyaret ederek suyun dünya ve kent için önemi, susuzluğun yaşanması halinde gelecekte yaşanması muhtemel sorunları anlattı.

 

SU KAMPANYASI OKULLARDA                  

Çağdaş, interaktif bir şekilde sürdürdüğü konuşmasında Diyarbakır’daki su kaynakları hakkında da bilgiler verdi. Diyarbakır su kaynaklarının Dicle Nehri ve Gözeli kaynağından karşılandığını belirten Çağdaş, kentin aynı zamanda suyu musluktan içen birkaç kentten biri olduğunu söyledi. Diyarbakır’da yaşayan çocukların musluktan su içmeleri itibariyle çok şanslı olduklarını kaydeden Çağdaş, “Suyunuzu ve geleceğinizi koruyun” dedi.

Diğer yandan, Çağdaş’ın sorularına esnasında söz alan çocukların suyun yaşamsal önemi, kentteki su kaynakları ve gelecekte doğabilecek su sorunlarına ilişkin verdikleri cevaplar şaşırttı.

ÇOCUKLARA HEDİYELER VERİLDİ

Ziyaret sonrasında Çağdaş, kampanya çalışmaları kapsamında hazırlanan “Suyun gözyaşları” masal kitabı, boyama kitabı, havlu, boyama kalemleri, rüzgar gülü ve balonların olduğu bir çanta hediye etti.

DİSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, çocukları suya karşı daha duyarlı hale getirmek için her gün bir okulu ziyaret ederek, çocukların bilinçli bir su kullanıcısı olması için materyaller dağıtacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz