Sur’da Sağlıklı Yaşam yürüyüşü

Sur İlçe Sağlık Müdürlüğü, “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” düzenledi. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hacı Yılmaz Yakut, Sağlığı koruyucu yaklaşımlar ile pek çok hastalığın önüne geçilebileneceğini söyledi.

Sur’da Sağlıklı Yaşam yürüyüşü

DİYARBAKIR(SÖZ)-Merkez Sur İlçe Sağlık Müdürlüğü, “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” düzenledi. İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerinin yansıra ilçe sakinlerinin de katılım gösterdiği, yürüyüşte konuşan İlçe Sağlık Müdürü Hacı Yılmaz Yakut, “Sağlıklı yaşam için yürüyüş, fiziksel ve zihinsel sağlık açısından önemli bir rol oynar” dedi.

SAĞLIKLI YAŞAM

Sur İlçe Kaymakamlığı önünde toplanan Sur İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli doktor, hemşire, ebe ve diğer sağlık personelleri ile ilçe sakinlerinin katılımıyla, “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” organize edildi. Yürüyüşün insan sağlığı açısındaki önemine dikkat çeken İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hacı Yılma. Yakut, böylesi etkinliklerin ilçe söyledi.

Bu arada Uzman Doktor Damla Kılıç ise yürüyüş öncesi, sağlıklı yaşam için, önemli bilgiler aktardı. Kılıç şunları söyledi;

DÜZENLİ YÜRÜYÜŞ

“Düzenli yürüyüş, kalp sağlığını iyileştirir, kan dolaşımını artırır ve kilo kontrolüne yardımcı olur. Ayrıca, eklem sağlığını destekler ve kas gücünü artırır. Zihinsel açıdan yürüyüş, stresin azalmasına ve ruh halinin düzelmesine katkı sağlar. Böylece yürüyüş, hem bedensel hem de ruhsal sağlık için vazgeçilmez bir aktivitedir. Dengeli beslenme, enerji alımını ve tüketimini dengeleyerek sağlıklı bir kilonun korunmasına yardımcı olur. Lif, omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar açısından yeterli bir beslenme kalp hastalıkları riskini azaltır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

Vitamin ve mineral alımı, bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklara karşı direnci artırır. Lifli gıdalar, sindirim sistemini düzenler ve bağırsak sağlığını destekler. Sağlıklı bir diyet, diyabet, hipertansiyon ve bazı kanser türleri gibi kronik hastalıkların riskini düşürür. Tuz tüketiminin azaltılması ile hipertansiyon ve inme riski azalır. Günde 2 litre su içmek böbrek sağlığını olumlu yönde etkiler. Sağlığı koruyucu yaklaşımlar ile pek çok hastalığın önüne geçilerek, kişilerin uzun ve sağlıklı bir yaşam sağlanması hedeflenmektedir. “

Kaynak: Bülten