Sur'da Silahlar Susmuyor!

Sur'da yasak devam ederken, dün yine silah ve bomba sesleri susmadı. Çatışmalarda biri ağır 4 polis yaralanırken, çok sayıda militanın da etkisiz hale getirildiği bildiriliyor.

Sur'da Silahlar Susmuyor!

6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK ve Gençlik yapılanması arasında dün de çıkan çatışmalarda biri ağır 4 polis memuru yaralandı. Çok sayıda örgüt üyesinin de etkisiz hale getirildiği belirtilen çatışma bölgesinde bazı evlerde çıkan yangına müdahaleye giden itfaye ekipleri, çatışma ortasında kalınca geri çekilmek zorunda kaldı. Buarada, polis helikopterlerine roketatarlı saldırı yapıldığı bildirildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Diyarbakır'da geçen cumartesi günü Baro Başkanı Tahir Elçi'nin başından vurularak öldüğü, 2 polisin şehit edildiği merkez Sur İlçesi'nde Kaymakamlık tarafından 2 Aralık Çarşamba günü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı getirildi. Bölgede önceki gün saat 16.30'dan itibaren Dağkapı Meydanı'nda sokağa çıkma yasağı getirildi.

SURDA SİLAHLAR SUSMUYOR

Sur'da PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda düne kadar aralarında Dağkapı Meydanı'nda polise düzenlediği silahlı saldırıda öldürülen Güler Eroğlu'nun da bulunduğu 4 kişi öldürüldü.

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için polis ve jandarma özel harekat timlerinin ortaklaşa operasyonları dün de devam ederken, akşam saatlerinde çatışma çıktı. Sık sık patlama ve silah seslerinin yükseldiği ilçede çıkan çatışmalarda 1'i ağır 4 polis yaralandı. Yaralı polisler ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Çatışmalarda 6 örgüt üyesinin de etkisiz hale getirildiği bildirilirken, örgütle bağlantısı olduğu şüphelenilen 13 kişi de gözaltına alındı.

BAZI EVLERDE YANGIN ÇIKTI

Çatışmaların çıktığı mahallelerde göç eden vatandaşların evlerinde yangınlar çıktığı öğrenildi. Fatihpaşa Mahallesi'nde yanan iki eve itfaiye ekipleri müdahale ederek söndürürken, yoğun çatışmalardan dolayı itfaiye ekipleri diğer yanan evlere müdahale edemedi.   Çatışmaların ortasında kalan itfaiye ekipleri ayrılmak zorunda kaldı.

HELİKOPTERE ROKETLİ SALDIRI

Buarada gün içerisinde operasyonu havadan takip eden polis helikopterine YDG-H üyeleri tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Roketin helikoptere isabet etmemesi büyük bir faciayı önlerken, YDG-H üyeleri yine roketatarla bir eve saldırdı. Olaylarda can kaybı yaşanmazken, evin kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.  Öte yandan, ilçede bulunan vatandaşlar kenti terk etmeye devam ediyor.

MAHALLELERE EKMEK DAĞITILDI

Sur Kaymakamlığı tarafından vatandaşların mağduriyet yaşanmaması için söz konusu mahallelerde ekmek dağıtımı yapılıyor. Araçla sokaklara getirilen ekmeklerin dağıtımı sırasında polis ekiplerince geniş güvenlik önlemi alınıyor. Muhtarların bilgilendirilmesinin yanı sıra zırhlı araçlardan ekmek dağıtımı yapıldığı belirtilerek, ihtiyacı olanların sokak başına gelmeleri konusunda sık sık anons yapılıyor.

GELEN TALEPLER DOĞRULTUSUNDA

Ailelere birey sayısına göre ekmek dağıtımı yapılırken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) gelen talep doğrultusunda ekmek üretimine devam ediliyor. Bir seferde 2000'e yakın ekmek dağıtılan mahallelerde ihtiyaca göre günde 3 kez de dağıtım yapıldığı belirtildi. Ekmek almaya gelenler arasında ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Diyarbakır'ın Sur ilçesine yerleşen Suriyeliler de bulunuyor. Dağıtım sırasında ara sokaklardan teröristlerin saldırılarına karşılık verilmesi üzerine zaman zaman çatışma sesleri de duyuluyor.

AYRILMAK İSTELENLERE KİMLİK KONTROLU

Terör saldırılarından rahatsızlık duyarak göç etmek isteyen vatandaşlar, güvenlik noktalarında üst araması ve kimlik kontrolü yapıldıktan sonra ilçeden ayrılıyor. Saldırılardan dolayı evlerinde zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüklerini, evdeki temel gıda maddelerinin tükenmek üzere olduğunu belirten vatandaşlar, mağdur olduklarını, olayların sona ermesini, barış ve huzur istediklerini belirtti. Hastaneye gidecek olan bir çift de güvenlik noktasında üst araması ve kimlik kontrolünün ardından, sağlık ekiplerince ambulansa alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz