TAHRİP OLAN TÜRBE HAZRO BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİLENDİ

Diyarbakır'ın Hazro İlçesi'nde yılın her döneminde ziyaretçi akınına uğrayan ve bölgenin önemli manevi merkezlerinden olan Şeyh Şahap Türbesi,ilçede etkili olan yağışlar nedeniyle hasar görmüştü. Türbe Hazro Belediye Başkanı Fuat Mehmetoğlu'nun talimatıyla belediye ekipleri tarafından yapılan hummalı çalışmayla yenilendi.

TAHRİP OLAN TÜRBE HAZRO BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİLENDİ

Hazro Belediyesi,bölgede etkili olan yağışların etkisiyle hasar gören türbeyi yenileyerek bölge halkının takdirini topladı.
Bölgenin önemli manevi şahsiyetlerinden Şeyh Şahap'ın ismini taşıyan türbe güvenli hale getirildi.
Hazro Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"İlçemizde etkili olan yoğun yağışlar sonrası, ziyaret alanındaki türbe içerisinde bulunan kaynak suyunda tıkanmalar meydana gelmiş; çamur, taş ve ağaç parçaları birikmiştir.
Ekiplerimiz tarafından türbe içerisinde detaylı temizlik çalışması gerçekleştirilmiş, alan yeniden düzenlenerek temiz ve güvenli hale getirilmiştir.
Kıymetli ziyaret alanlarımızın bakım ve temizliğini düzenli olarak sürdürmeye devam edeceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler