Torbacıların ve sokak Çetelerinin korkulu rüyasıydı, başsavcı vekilliğine atandı

Diyarbakır’da 4 yıldır görev yapan TEM ve KOM bürolarından sorumlu Başsavcı Vekili Hakan Hançer, adli yargı ana yaz kararnamesiyle İzmir Karşıyaka Başsavcı Vekilliğine atandı. Hançer, yürüttüğü soruşturma ve tahkikatlarla torbacıların ve sokak Çetelerinin korkulu rüyası haline gelmişti?

Torbacıların ve sokak Çetelerinin korkulu rüyasıydı, başsavcı vekilliğine atandı

Diyarbakır Adliyesinde 4 yıldır görev yapan Başsavcı Vekili Hakan Hançer, 4009 hakim ve savcının yer değişikliğiyle ilgili HSK’nın adli yargı ana yaz kararnamesiyle İzmir Karşıyaka Başsavcı Vekilliğine atandı.
Başsavcı Hançer, Diyarbakır’da  PKK’nın çatı yapılanması olan KCK, örgütün şehirlerdeki uyuyan hücresi olarak bilinen YPS yapılanması ve kırsal alandaki narkoterör operasyonları başta olmak üzere birçok yasadışı suç örgütlerine yönelik başarılı operasyonların başındaki isimdi.


YASADIŞI ÇETELERE GÖZ AÇTIRMADI
Hançer, Diyarbakır’da kadınları fuhşa zorlayan, haraç vermeyen esnafların işyerlerini kurşunlayan, silahla yağma, adam kaçırma gibi birçok yasadışı eylemlerde bulunan İdris İnci çetesi; tefecilik, adam yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak gibi suçları işleyen Koyunlar çetesi; Saraçlar çetesi; Ökenler çetesi; Anarlar çetesi; Ömer Baydur çetesi; fuhuş ve yasadışı bahis çeteleri; okul önlerinde ve sokak aralarında torbacılık yaparak öğrencileri ve gençleri hedef kitle seçen torbacı zehir tacirleri gibi birçok yasadışı faaliyetin başında yer alan organize suç örgütlerinin çökertilmesini sağladı. Birden fazla kişiyle teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yapan zehir tacirlerine yönelik de eş zamanlı adreslere şafak vakti düzenlenen operasyonları saniye saniye verdiği talimatlarla yönetti.

BAĞLAR BELEDİYESİ SORUŞTURMASI
Son olarak Bağlar Belediyesinde, bir müteahhitten imar ve ruhsat işlerinin çözülmesi karşılığında 5,5 milyon lira rüşvet istendiği yönündeki soruşturmayı da bizzat yürüttü. KOM Şubesine verdiği talimatla seri numaraları önceden alınmış paralarla suçüstü yapıldı. Başsavcı Vekili Hakan Hançer, Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl ile İmar Müdürü Fırat Kılıç hakkında “İcbar suretiyle irtikap” suçundan iddianame hazırladı. 


ADLİYE BAĞLANTILI RÜŞVET ÇETESİNİ ÇÖKERTTİ
Başsavcı Vekili Hançer, geçtiğimiz günlerde Adliye’de hakim ve savcılarla ilişkileri olduklarını ileri sürüp tahliye ve beraat vaadiyle vatandaşları milyonlarca lira dolandırdıkları belirlenen, aralarında 4 avukatın da bulunduğu dolandırıcılık çetesine yönelik operasyonun başında yer aldı. Ev ve işyerlerine eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı, bunlardan 6’sı tutuklanırken, 6’sı hakkında da adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz