VİDEO- AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz’dan TBMM sıralarında DEM Partili belediyeye 'ÇandAmed' tepkisi geldi

Diyarbakır Sezai Karakoç Kongre ve Kültür Merkezinin isim değiştirme çalışmalarına başlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine TBMM sıralarından AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz’dan, “Diyarbakır halkının kalbini incitecek bu teşebbüsten bir an önce vazgeçilmesini talep ediyorum” sözleriyle tepki gecikmedi.

VİDEO- AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz’dan TBMM sıralarında DEM Partili belediyeye 'ÇandAmed' tepkisi geldi

Diyarbakırlı Şair Sezai Karakoç’un adının verildiği kongre ve kültür merkezinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 'ÇandAmed' olarak değiştirilmesine AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz’dan TBMM sıralarında tepki geldi.

BÜYÜK BİR VEFASIZLIK OLUR

TBMM konuşmasına Diyarbakırlı şairin “Ey sevgili” şiiriyle başlayan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz, Diyarbakırlı Şair Sezai Karakoç’un adını taşıyan kongre ve kültür merkezinin 'ÇandAmed' olarak değiştirilmesine tepki gösterdi.

AK Partili Yaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Sezai Karakoç’un adını taşıyan kongre ve kültür merkezinin adını 'ÇandAmed' olarak değiştirilmek istenmesi Türkiye’ye mal olmuş Diyarbakırlı şair, edip, mütefekkir ve dindar şahsiyete karşı yapılan büyük bir vefasızlık olur. Diyarbakır halkının kalbini incitecek bu teşebbüsten bir an önce vazgeçilmesini talep ediyorum.

Haber: Nazime Aslı ÇAVLAN

Kaynak: Diyarbakır Söz