Yasak 25'inci gününde!

Sur'da şiddet ve terörün yarattığı tahribat gün gittikçe büyürken, yasak 25'inci gününü geride bıraktı. Hendek ve barikatların olduğu 6 mahalle insansızlaştırıldı.

Yasak 25'inci gününde!

Şiddet ve terörün neden olduğu Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar şiddetli çatışmaların gölgesinde devam ediyor. Çatışmaların yaşandığı 6 mahalle tamamen insansızlaşırken, ilçedeki tahribat ise her geçen gün artıyor.

YASAK 25'İNCİ GÜNÜNDE

Sur ilçesinin 6 mahallesi ve bir caddesi ile girişindeki Şeyh Sait Meydanı’nda 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 25'inci gününde devam ediyor. Verilen 17 saatlik aranın ardından Özel Kuvvetlere bağlı birliklerin de tanklarla girdiği tarihi Sur ilçesinde, operasyonlar nefes kesmeden sürüyor. Sürekli takviye polis ve askerlerin gönderildiği ilçeden yükselen çatışma sesleri kesilmiyor. Tankların ve zırhlı Kobra araçlarının barikatları ateş altına tuttuğu ilçedeki operasyonların Fatih Paşa Mahallesi’nde yoğunlaştığı belirtiliyor.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLİ

İlçede, PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında sık sık sıcak temaslar da yaşanıyor. Genelkurmay’ın son açıklamasına göre, çatışmalarda 33 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. İlçede, yasak süresi boyunca, 2 uzman çavuş ve 2 özel harekat polisi şehit olurken, çoğunluğu özel harekat polisi 38 güvenlik görevlisi de yaralandı.

İLÇEDE TAHRİBAT BÜYÜYOR

Evlerinin büyük bir çoğunluğunun boş olduğu yasaklı mahallelerde yaşanan çatışmalarda bilançonun yanı sıra tahribat da her geçen gün artıyor. Elektrik ve su şebekelerinin zarar gördüğü ilçede, birçok ev yerle bir oldu. Birçok ev ise sıkılan kurşun ve atılan roketler yüzünden ciddi zararlar görürken, söz konusu bölge harabeye dönüştü.

İMHA EDİLEN PATLAYICILAR

Sur'da son 5 gün içerisinde 6 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) ve 4 adet barikat imha edildi. PKK'lı teröristlerin sokaklara kurulan barikatların İHA ve helikopterden görülmesini engellemek amacıyla perdeleme yaptığı, evden eve geçişleri sağlamak amacayla birçok evin duvarına delikler açtığı ve bazı duvarlara da mazgallar yapıldığı belirtildi.

OPERASYONDAN GÖRÜNTÜLER

Buarada, İlçede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerinin PKK mensuplarına yönelik "Müşterek Sur Operasyonu"na ait fotoğraf kareleri, basınla paylaşıldı. Bölgenin helikopter ya da insansız hava araçlarınca görüntülenmesinin engellenmesi amacıyla yapılan perdeleme ve mevzilerin yer aldığı fotoğraf karelerinde, güvenlik güçlerinin kontrolü sağladığı ve kullanılamaz hale getirilen sokak ve evlere ilişkin görseller ile örgüt mensuplarının evden eve geçiş için açtığı delikler de görülüyor.

KURŞUNLU CAMİNİN HALİ

PKK tarafından tahrip edilen ve yakılan Kurşunlu Cami'nin şadırvanının kullanılamaz hale getirildiği, paylaşılan fotoğraf karelerinde dikkati çekiyor. Örgüt üyelerince sokaklara kurulan barikatlar ve operasyonlar sonrası güvenlik altına alınan sokakların bunlardan temizlenmiş hali de fotoğraf karelerinde yer aldı.

VATANDAŞLARA YARDIM YAPILIYOR

Öte yandan, Sur İlçesi'nde güvenlik güçlerinin, vatandaşlara yardımını sürüyor. Çatışmalar nedeniyle ilçeden ayrılmak isteyen bazı vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından güvenli bir şekilde tahliye edildi. Güvenlik güçleri ilçede yaşayan vatandaşlara ilk olarak yiyecek yardımında bulundu. Hasta ve yaralı vatandaşlara evlerinin önünde ilk müdahalesi yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz