'Deha', bu akşam saat 20.00'de SHOW TV'de

İzleyicileri, her bölümüyle heyecana sürükleyecek, dizi izleme keyfini yaşatacak olan 'Deha', bu akşam saat 20.00'de SHOW TV'de başlayacak. Dizinin karakterlerinin analizi yayımlandı

'Deha', bu akşam saat 20.00'de SHOW TV'de

SHOW TV’de yeni dizi heyecanı, bu akşam başlayacak.

Ay Yapım imzalı, senaryosunu; Damla Serim’in yazdığı, yönetmenliği; Umut Aral’ın üstlendiği merakla beklenen dizi 'Deha'ekranlara bu akşam, saat 20.00’de yansıyacak.

Karakter analizleri yayımlandı

İzleyicileri, her bölümüyle heyecana sürükleyecek, dizi izleme keyfini yaşatacak olan 'Deha'nın güçlü oyuncu kadrosu ve canlandırdıkları karakterlerin analizleri şöyle;

Devran / Aras Bulut İynemli

Devran, çocukken babası tarafından terk edilmiş, annesi, babaannesi ve dört kardeşiyle birlikte İstanbul’un yoksul semtlerinden birinde büyümüştür. İskender ve Gülce’nin oğludur. Hayatı, erken yaşta dâhi olduğunun keşfedilmesiyle ve ardından da babasının onu terk etmesiyle şekillenmiştir. Yıllar sonra babasıyla karşılaşmasıyla başlayan intikam hikâyesinde Devran farkında olmadığı yüzüyle tanışacaktır.

İskender / Uğur Polat

İskender, karısı ve çocuklarını yıllar önce kendi hırsları yüzünden terk etmiştir. Fazla kurnaz ve zekidir, insanların zaaflarını yakalama ve yalan söyleme konusunda üstün bir yeteneği vardır, karizmasıyla herkesi etkisi altına almaktadır. Hayatta para ve güçten başka bir şey umursamamaktadır. Ailesini terk etme sebeplerinden biri olan Aysel ve ondan olan oğlu Cesur’la birlikte yaşamaktadır. Devran’la yeniden yollarının kesişmesiyle büyük bir intikam hikâyesinin içinde kendini bulur.

Cesur / Taner Ölmez

Cesur, İskender ve Aysel’in oğludur. Devran’dan bir yaş küçük üvey kardeşidir. Aysel ve İskender gibi s¸eytani bir c¸iftin tek c¸ocugˆu olarak, her ikisinin ko¨tu¨cu¨l karakterini kendinde birles¸tirmis¸tir. Hayatta kalmak ic¸in c¸abalaması ve kendini babasından bile koruması gerektiğini çok küçük yaşlarda öğrenmiştir. Su¨rekli bir gu¨vensizlik ortamında yas¸adıgˆından insanlara güvenmesi söz konusu değildir. Devran’ın hayatlarına girişiyle Cesur için de birçok şey değişecektir.

Ali Haydar (Sofi) / Onur Saylak

Devran’ın kendini ic¸inde buldugˆu bu intikam savaşında tek ve en bu¨yu¨k yardımcısı küçüklüğünden beri akıl hocalığını yapan Sofi’dir. Sofi ve onun anlattığı hikâyeler Devran’a dogˆru taktikler kurması için yol go¨sterecektir.

İmre / Melis Sezen

I·mre, c¸ocuk yas¸ta tanıdıgˆı I·skender’i hep gu¨c¸lu¨ bir kurtarıcı olarak go¨rdu¨gˆu¨ ic¸in ona minnet duyarak bu¨yu¨mu¨s¸tu¨r. I·skender onun kahramanıdır. Kafasını koyduğu şeyi elde etmek için sınırları zorlamaktan çekinmez. Özgu¨r ruhu, bu¨yu¨leyici gu¨zelligˆinin yanı sıra parlak zeka^sı ve zeka^sını ko¨tu¨lu¨gˆe de kullanabilmesi babasına benzememek ic¸in verdigˆi mu¨cadelede Devran ic¸in en o¨nemli hayat sınavı olacaktır.

Esme/Ahsen Eroğlu

Esme, yu¨ksek bir zekâ ve o¨gˆrenme kabiliyetine sahip olmasına ragˆmen, baskıcı ve muhafazakar bir ailede bu¨yu¨menin getirdigˆi duvar içinde sıkışan genc¸ bir kadındır. Ona bu ev hayatında nefes aldıran tek kişi Devran ve ona olan sevgisidir. Bu sevgi onun için tüm acılara karşı en güçlü sığınaktır.

Aysel / Seda Akman

Cesur’un annesidir. Para ve s¸ehvetle s¸ekillenmis¸ bir karaktere sahip olan Aysel, I·skender’in gerc¸ek es¸idir. Her anlamda birbirlerini besleyen, kendilerinden bas¸ka kimseyi o¨nemsemeyen karakterleri birbirine çok uyumludur. Aysel ve I·skender gu¨c¸lerini birles¸tirdiklerinde insanları so¨mu¨rme konusundaki bas¸arıları da kat kat artmaktadır.

Gülce / Zuhal Gencer

Gülce, Devran’ın annesidir. İskender’e körü körüne inanmış, İskender’in onu terketmesiyle başına kalan kayınvalidesi ve 5 çocukla ortada kalmıştır. Çocuklarını kendi çabalarıyla büyütüp yetiştiren Gülce, yıllar sonra İskender’in yeniden ortaya çıkmasıyla çocuklarını ondan korumak için büyük uğraş verecektir.

Yaman / Umutcan Ütebay

Yaman, Ferman’ın ku¨c¸u¨gˆu¨, Devran’ın abisidir. Ne Ferman kadar azimli ne de Devran kadar tutkuludur. Kendine kars¸ı hic¸bir inancı olmayan, aslında kendi yetenek ve becerilerini go¨rmeyen Yaman, abisinin agˆırbas¸lılıgˆıyla kardes¸inin olagˆanu¨stu¨ becerileri arasında sıkıs¸ıp kalmıs¸tır.

Ferman / Oğulcan Arman Uslu

Ferman, Devran’ın en bu¨yu¨k abisi, I·skender ve Gu¨lce’nin ilk ogˆludur. I·skender gittigˆinde on yas¸ında oldugˆu ic¸in, babasının ailesini terk edis¸ini en iyi idrak eden Ferman olmuştur. Bu andan itibaren u¨zerine du¨s¸en sorumlulugˆun daima bilincinde, sorun c¸ıkarmayan, akıllı, sagˆduyulu ve erken bu¨yu¨mek zorunda kalmıs¸ bir c¸ocuktur.

Devran’ın aile ic¸inde go¨rdu¨gˆu¨ ilgi ve babası gibi s¸eytan tu¨yu¨ olan bir genc¸ olmasını ic¸ten ic¸e kıskanır.

Ceylan / Eylül Ersöz

Devran’ın kız kardes¸i. I·skender ve Gu¨lce’nin ikizlerinden biridir. Devran’ın en ku¨c¸u¨k ve tek kız kardes¸i Ceylan ailesine, abilerine ve mahalledeki hayatına gu¨c¸lu¨ bir sevgiyle bagˆlıdır.

Boran / Çağan Efe Ak

Devran’ın erkek kardeşi, Ceylan’ın ikizidir. Zengin bir hayatın hayalini kuran Boran, hiç görmediği babasının zengin dünyasının sunacağı imkanların peşindedir. Tehlikeli bir oyunun içinde, kendi yolunu çizmeye çalışıyor.

Cavidan / Emel Göksu

Devran ve kardeşlerinin babaannesi, İskender’in annesidir. İskender onu da bırakıp kaçtıktan sonra bile oğluna bir gün olsun toz kondurmamıştır. İnatla ve ısrarla dönmeyecek olan oğlu İskender’i hasretle beklemektedir.

Karga (Yusuf) / Taner Rumeli

İskender’in azılı düşmanlarından biridir. Topal İhsan’ın oğludur, Hakim’in küçük kardeşidir. Yusuf, babasının fakir ailesini, zenginligˆe tas¸ımasını c¸ocuk go¨zu¨yle izlemis¸tir. Topal I·hsan, Yusuf’u tu¨m is¸lerinin bas¸ına gec¸irmek ic¸in yetis¸tirmiştir ve ailesinin gözdesidir.

Hakim (İhsan) / Cenk Kangöz

İskender’in azılı düşmanlarından diğeridir. Topal İhsan ile Emine’nin ilk ogˆlu olarak dogˆmus¸tur, Karga’nın abisidir. I·hsan, kurdugˆu suc¸ imparatorlugˆunda ogˆullarının rollerini net ayırmıs¸tır. Karga’nın ailenin kendisinden sonraki lideri olacagˆı tartıs¸ılmazdır. Hakim bu gerc¸ekle bu¨yu¨mu¨s¸tu¨r. I·hsan ona her zaman kardes¸ini ve ailesini koruyacak bir fedai rolu¨ bic¸mis¸tir.

İLK BÖLÜMDE NELER OLACAK?

'Deha’nın ilk bölümünde; Matematik dehası Devran, doktora tezinde çığır açan bir teorem ortaya koyduktan sonra üniversiteden burs alarak çocukluk aşkı Esme ile Amerika’ya gitme planları yapmaktadır. Fakat herkesin konuştuğu bu başarıyı yalnızca tek bir kişinin duymasını arzulamaktadır: yıllar önce onu ve ailesini terk edip giden babası İskender. Kendine rağmen Devran ailesini İskender’den uzak tutmaya çalışırken en küçük kardeşi Boran’ın ona kapılmasına engel olamaz. İskender’in ise yıllar sonra karşısına çıkan oğlu Boran için farklı bir amacı vardır. Boran’ın İskender’in dünyasına girmesiyle Devran’ın planları değişmek zorunda kalır.

Kaynak: AJANSLAR

Çok Okunan Haberler