Avrupa'da Radar Maratonu Başlıyor

Almanya’nın 11 milyon nüfuslu Baden Württemberg Eyaletinde 16 Nisan Perşembe günü bu yıl 3. radar maratonu başlıyor.

Avrupa'da Radar Maratonu Başlıyor
Trafikte sürücülerin hız limitine uymaları, kazaların en az seviyeye düşürülmesi için yapılan radar maratonu Almanya’nın diğer eyaletlerinde de uygulanıyor. Baden Württemberg Eyaletinde geçtiğimiz 18-19 Eylül 2014 tarihlerinde 2.si yapılan radar maratonunda 16 bin 713 trafik ihlali yapılmıştı.

21 AVRUPA ÜLKESİ UYGULUYOR

Radar maratonu ilk defa eş zamanlı 16 Nisan 2015 tarihinde Baden Württemberg eyalet sınırları dışında 21 Avrupa ülkesinde uygulamaya alınacak. Bu tarihte Avrupalı sürücülerin trafikte daha dikkatli olmalarıyla beraber hız limitine uymaları istendi. Geçtiğimiz Mart ayında iki gün 16-17 Nisan tarihleri arasında planlanan radar maratonu 24 Mart tarihinde Fransa’nın güneyinde uçak kazasında hayatını kaybedenler için 17 Nisan tarihinde Köln Katedralinde anma programı nedeniyle bir güne düşürüldü.

Radar maratonu Avrupa’da 16 Nisan Perşembe günü sabah saat 6.00’da başlayıp gece yarısı saat 24.00’de sona eriyor. Baden W. Eyalet İçişleri Bakanı Reinhold Gall radar maratonuyla ölümle sonuçlanan kazaların en az seviyeye düşürülmesinin amaçlandığını çünkü aşırı hızın kazalara yol açtığını vurguladı. Avrupa genelinde hız limitin denetimiyle beraber on binlerce polis trafikte diğer trafik ihlallerin başında gelen emniyet kemeri takmayan ve cep telefonuyla konuşanları cezalandıracak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler