Erdoğan dur durak bilmiyor

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in davetlisi olarak Astana'ya iki günlük resmi ziyarette bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan temaslarını tamamlayarak Astana'dan ayrıldı.

Erdoğan dur durak bilmiyor

Erdoğan,temaslarının ikinci gününde Kazakistan Senatosu Başkanı Kayrat Mami ve Meclisi Başkanı Nurlan Nigamatulin ile basına kapalı birer görüşme yaptı. Başbakan Erdoğan'a ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Haberleşme, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve bazı milletvekilleri eşlik etti.

                                                          

Meclisteki temasların ardından Vatan Ana anıtına çiçek koyan Erdoğan, ziyaretin anısına bir de ağaç ekti.

 

DUR DURAK BİLMİYOR

Kaldığı Astana Rixos President Otel'de gazetelerin Ankara temsilcileri ile bir değerlendirme toplantısı yapan Erdoğan, daha sonra Sembol İnşaat tarafından yapılan Han Çadırı alışveriş merkezini gezdi. Çadır hakkında Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'den bilgi alan Erdoğan, burada torunlarına oyuncak aldıktan sonra beraberindeki heyet ile daha sonra Astana Havalimanı'na hareket etti.

Başbakan Erdoğan'ı Astana Uluslararası Havalimanı'nda Kazakistan Başbakanı Karim Masimov, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in kızı milletvekili Dariga Nazarbayeva, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek, Kazakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Janseyit Tümebayev ve Türkiye'nin Kazakistan Büyükelçisi Lale Ülker uğurladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz