Kartellerin savaşında 11 köylü hayatını kaybetti

Meksika'da Sinaloa ile Jalisco Yeni Nesil Karteli'nin yıllardır kontrol altına almak için mücadele ettiği Nuevo Morelia köyünde yaşanan son çatışmalarda yerel halktan en az 11 kişi yaşamını yitirdi.

Kartellerin savaşında 11 köylü hayatını kaybetti

Meksika'nın güneyindeki Chiapas eyaletinde iki kartel arasında çatışma çıktı. Nuevo Morelia köyünde yaşanan çatışmalarda en az 11 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Yerel basın, ölenlerin arasında iki rahibe ile bir çocuğun da olduğu bilgisini paylaştı.

Sinaloa karteli ile Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) olayın yaşandığı bölgenin kontrolü için mücadele halinde. Bölgede yaşayanların ifadesine göre, yaşanan son şiddet olaylarında hayatını kaybedenler ise kartel üyeleri tarafından 'katledilen' yerel halk.

Bölgede yaşayanlar, pazartesi akşamı şiddetli çatışma sesleri duyduklarını anlatırken, emniyet ve ordu yetkilileri de salı günü yaptıkları açıklamalarda, Nuevo Morelia köyü ve çevresinde 11 kişinin cansız bedenlerinin bulunduğunu doğruladı. 

15 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUK VE 'KİLİSEYE HİZMET EDEN' 2 KADIN ÖLDÜ
Nueva Morelia'nın bağlı olduğu Cristóbal Piskoposluğu, öldürülen 11 kişiden ikisinin 'Katolik Kilisesi'ne hizmet eden' iki kadın olduğu yönündeki haberleri doğruladı. Ölenlerin arasında 15 yaşındaki bir çocuğun da olduğu bilgisi verildi. 

Köyde yaşayanlar, bölgede iki rakip kartel arasında cuma gününden bu yana çatışmalar yaşandığını anlattı. İki kartelin, bu bölgeyi kontrol altına almak için yıllardır çatıştığı ifade edildi.

İspanya'nın Efe haber ajansına konuşan yerli halktan bir kişi, kartel üyelerinin elektrik direklerine zarar verdiğini, bu sebeple bazı köylerde elektrik olmadığını belirtti. Bölgeye polis ve adli tıp uzmanları gönderilirken, yerel halk korunmasız bırakıldığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz