Midyatlı ikinci kez meclis üyesi

Almanya'nın Schlesweig-Holstein eyaletinde dün yapılan Eyalet Meclisi seçimlerinde Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) adayı Serpil Midyatlı tekrar meclis üyesi seçildi.

Midyatlı ikinci kez meclis üyesi

Meclise ikinci kez seçilen Midyatlı, parti listesinin ikinci sırasında yer aldığı için seçilmesinin sürpriz olmadığını belirtti.

Parti olarak daha fazla oy almalarını beklediklerini ifade eden Midyatlı, bundan dolayı biraz buruk bir sevinç yaşadıklarını kaydetti.

Yeşiller Partisi'nin ve ''Schleswigsche Waehlerverband;ın (SSW)''  CDU ile koalisyon yapmayacaklarını açıkladıklarına işaret eden Midyatlı, SPD'nin hedefinin Yeşiller Partisi ve SSW ile koalisyona gitmek olduğunu belirtti.

Kendisinin partisinin gençlik ve çocuk politikaları sözcüsü olduğunu, bundan sonra uyum politikalarına da ağırlık vermek istediğini ifade eden Midyatlı, eğitim konularının da partinin önem verdiği bir konu olduğunu vurgulayarak, diğer konuların gelecek günlerde yapılacak çalışmalarla belirleneceğini kaydetti.

Eyalette kesin olmayan resmi sonuçlara göre, CDU oyların yüzde 30,8'ini alarak birinci parti olurken, bir önceki seçimlere göre oylarını yüzde 5 oranında artıran SPD yüzde 30,4 ile ikinci oldu.

Yeşiller Partisi oyların yüzde 13,2'sini, Hür Demokrat Parti (FDP) de oyların yüzde 8,2'sini alırken, daha önce Berlin ve Saarland eyalet meclislerine girme başarısını gösteren Korsanlar Partisi de oyların yüzde 8,2;sini olarak ilk kez bu eyalette de meclise girdi.

Sol Parti yüzde 2,2 oranında oy alarak meclise giremezken, bu eyalette yaşayan Danimarkalı azınlığın oluşturduğu ''Schleswigsche Waehlerverband(SSW)''  adlı yerel parti de yüzde 4,6 oranında oy alarak eyalet meclisine girdi. Eyalette yüzde 5'lik oy barajı bulunmasına rağmen sadece SSW partisi bu barajı aşmak zorunda değil.

Bu sonuca göre 69 koltuklu eyalet meclisinde CDU ve SPD 22'şer, FDP 6, Yeşiller 10, Korsanlar Partisi 6, SSW de 3 milletvekili ile temsil edilecek.

Seçimlerde değişik partilerden aday olan toplam 5 Türk kökenli adaydan SPD'li Serpil Midyatlı milletvekili oldu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz