PKK'nın ertelenen seçimlerinde dikkat çeken detay! 

PKK/YPG'nin 11 Haziran'da Suriye'de işgal ettiği bölgelerde yapmayı planladığı ve ertelendiğini açıkladığı sözde yerel seçimlere dikkat çeken Abdülkadir Selvi Rusya, Suriye ve İran'ın tavrını sorguladı.

PKK'nın ertelenen seçimlerinde dikkat çeken detay! 

Suriye'de işgal ettiği topraklarda sözde yerel seçim yapmayı planlayan PKK/YPG, Türkiye'nin bölgede bir terör devleti kurulmasına izin verilmeyeceği uyarılarının ardından, seçimi ertelemek zorunda kaldı. Yapılan açıklamaya göre 11 Haziran'da yapılması planlanan sözde yerel seçim ağustos ayına ertelendi. 


ABD'NİN PKK ÜZERİNDEN BİR PLANI VAR 
Bugünkü yazısında terör örgütünün sözde seçim planını ele alan gazeteci Abdülkadir Selvi, 7 Haziran 2024 tarihinde bir kırılma yaşandığını belirterek, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın YPG'nin seçimiyle ilgili CNN Türk ve Hürriyet’in ABD temsilcisi Yunus Paksoy’a verdiği cevabın kendisinde alarm zillerini çaldırdığını söyledi. ABD’nin Suriye’de PKK üzerinden bir planı olduğunu söyleyen Selvi, "Yunus Paksoy’un seçimlerle ilgili sorusu üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen yanıtta, PKK-SDG için “Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi” tanımı yapılıyor." dedi.


TÜRKİYE HEM SAHADA HEM MASADA CEVAP VERİR
ABD'nin Suriye’nin toprakları üzerinde PKK’ya sözde özerk yönetim kurduğunu belirten Selvi, "Bu kabul edilemez bir durum. Türkiye’nin buna gereken yanıtı vereceğinden kuşkum yoktur." dedi. Terör örgütüne sözde seçim yaptırılmasının özerk yönetime giden ilk adım olduğunu söyleyen Selvi, "Bugün seçim yaptıranlar yarın özerk yönetimi ilan eder, bu süreç terör devletinin kurulmasıyla sonuçlanır diye endişe ediyordum. Meğer ABD seçim yaptırmadan işin adını koymuş. Türkiye buna müsaade etmez. Bunun cevabı hem sahada hem masada verilir." ifadelerini kullandı. 


RUSYA, SURİYE VE İRA PLANA ORTAK MI?
PKK'nın bölgede devletleştirilmesine yönelik kritik bir tespitte bulunan Hürriyet yazarı, bu durumun sadece Türkiye'nin sorunu değil, Suriye Devleti’nin de sorunu, Suriye rejiminin hamisi olan Rusya'nın da sorunu, Tahran’ın savunması Şam’dan başlar diyen İran'ın da sorunu olduğunu belirtti. Selvi, Türkiye'nin burnunun dibinde ikinci İsrail Devleti'nin temellerinin atıldığını ve buna Türkiye'den başka kimsenin sesini çıkarmadığını ifade ederek "Türkiye’nin gücü buna engellemeye yeter ama Suriye rejimi, Rusya ve İran’ın da bu konuda kararlı bir tutum takınması gerekiyor. Yoksa hepsi ABD planlarına boyun eğmiş olurlar. Yoksa diyorum Rusya, Suriye ve İran da bu plana ortak mı? Bu kadar sessiz kalmaları beni kuşkulandırıyor." dedi. 


ABD'NİN AÇIKLAMASINDAKİ DETAYLAR
Selvi diğer taraftan ise ABD'nin PKK'nın seçim yapmasına değil, seçimin zamanlamasına itiraz ettiğini "Oysa sen bir terör örgütüsün, Suriye toprakları üzerinde Suriye’nin onayı olmadan, Suriye’nin idari yapısını değiştirecek, BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararına aykırı olarak Suriye’nin toprak bütünlüğünü ihlal eden bir seçimi yapamazsın" demediğini söyledi. ABD'nin açıklamasındaki bir başka detaya da dikkat çeken Selvi, Suriye Devleti'nin adının değiştirildiğini belirtti. Selvi "Suriye’de sanki başka bir devlet kurulmuş. Oysa o topraklar üzerinde bir devlet var. Onun adı da Suriye Arap Cumhuriyeti. PKK daha seçim yapmadan ülkenin adını değiştirmiş. ABD’den o tanımla ilgili de bir itiraz yok. Bunu yapan yarın da İran’ın adını değiştirir, İran İslam Cumhuriyeti yerine İran Demokratik Cumhuriyeti derler." ifadelerine yer verdi. Yazının devamında ise PKK'nın isminin bir gecede SDG olarak değiştirildiğini ve bunun PKK'nın hamisi olarak bilinen McGurk'un planı olduğunu söyleyen Selvi, şu sözleri kullandı,dikkat ettiniz mi? PKK’nın sözde seçim ve özerklik planının arkasındaki isim de McGurk...
İki ABD var; biri sahadaki ABD. PKK’ya sözde seçim yaptırmak isteyen, özerk yönetim planları oluşturan, terör devleti kurmak için çalışan ABD.
Bir de şartlar tam oluşmadıysa seçimleri biz ertelettik diye ortaya çıkan resmi Amerika...
ABD’nin resmi yüzü aldatıcıdır. Siz siz olun resmi ABD’ye değil, sahadaki gerçek ABD’ye inanın.

Kaynak: Diyarbakır Söz