Suriyeli sığınmacıların Şanlıurfa'da barındıkları kamplarda kış hazırlıkları tamamlanma aşamasına geldi.
Suruç, Akçakale, Ceylanpınar ve Harran kamplarında kalan yaklaşık 80 bin sığınmacının soğuk kış şartlarında zor durumda kalmaması için kamp yöneticileri çalışmalarını yoğunlaştırdı. Kışlık çadırların verildiği Suriyelilerin, battaniye, ısıtıcı, halı, kışlık gıda, giyim, ayakkabı ve temizlik malzemesi ihtiyaçları da karşılanıyor.
Yaklaşık 50 bin dönüm arazi üzerine kurulan Türkiye'nin en büyük "çadır kenti" olarak nitelendirilen Suruç'taki konaklama tesisinde sığınmacılara yaklaşan kış nedeniyle soba, battaniye ve çadır güçlendirici malzeme dağıtıldı.
"ÇADIRLARIN TAMAMI DEĞİŞİYOR"
Suruç Konaklama Tesisleri Müdürü İsrafil Bahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başta AFAD ve Türk Kızılayı olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunun sığınmacılar için kışlık malzeme gönderdiğini söyledi.
Suriyelilere malzeme dağıtımının yanı sıra tesisin genel bakım ve onarım işlemlerini de sürdürdüklerini ifade eden Bahar, sığınmacıların bu kışı da güvenli ve sıcaklı bir ortamda geçirebilmeleri için gayret ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Buradaki sığınmacı sayımız 22 bin 700 civarındadır. 14 mahallemizde 7 bin çadırımız bulunuyor. Kış hazırlığımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bütün çadırlarımızı kısa süre içerisinde kışlık olanlarla değiştireceğiz. Misafirlerimize elimizden geldiğince bütün yardımı yapmaktayız. Her türlü insani yardım imkanını onlar için seferber etmiş durumdayız."
"ÜŞÜMEKTEN ENDİŞE ETMİYORUZ"
Yaklaşık 2 yıldır tesislerde kalan Esma el- Emraniye de desteklerinden dolayı Türk halkına duyduğu minnettarlığı dile getirdi.
Her türlü ihtiyaçlarının tesiste karşılandığını anlatan Emraniye, "Çadırlarımız yıpranmıştı değişmesi iyi oldu. Allah sizlerden razı olsun. Havalar soğuyunca üşümeye başlamıştık. Şimdi çok şükür çadırlarımız daha iyileriyle değiştirildi, ısıtıcılarımız da var artık üşümekten endiye etmiyoruz. Herhangi bir sorunumuz kalmadı." dedi.
Sığınmacılardan Enver İsmail ise yaklaşan kış dolayısıyla ihtiyaçlarının karşılanmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Kampta kalan bazı erkeklerin de çadır kuran işçilere yardım ettiğini belirten İsmail, kısa süre içerisinde hazırlıkların bitmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: Diyarbakır Söz