Suriye rejimi yine sivilleri öldürdü

Suriye'de Şam yönetimine bağlı güçler ülkenin çeşitli kentlerini havadan ve karadan bombaladı. 59 sivil öldü.

Suriye rejimi yine sivilleri öldürdü

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü, Esed’e bağlı savaş uçaklarının muhaliflerin kontrolündeki bölgelere havadan 'varil ve vakum' bombasıyla karadan ise roket ve havan toplarıyla saldırdığını duyurdu.

İnsan Hakları Örgütü, saldırılarda İdlib'te 22, Halep'te 11, Hama ve Humus'ta 8'er, Dera'da 5, Deyr Ez Zor'da 4 ve başkent Şam'ın kırsalında 1 olmak üzere 59 sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Saldırılarda aralarında ağır yaralılarında olduğu 100’den fazla sivilin de çevre bölgelerde bulunan hastanelere kaldırıldığı vurgulandı.

Bombalanan bölgelerde çok sayıda ev ve işyeri isabet alırken, enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği ve ölü sayısının artabileceği ifade edildi.

İKİ HİZBULLAH MİLİSİ ÖLDÜRÜLDÜ

Muhaliflere bağlı Kalamun Medya Merkezi, Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin başkent Şam'ın Kalamun bölgesinde düzenlediği saldırılarda, rejim güçleri safında savaşan Hizbullah mensubu iki kişiyi öldürdüğünü duyurdu.

Kalamun'da Esed güçleri ile silahlı muhalifler arasında zaman zaman şiddetli çatışmaların yaşandığını vurgulayan Kalamun Medya Merkezi, bölgede rejim güçleri safında savaşan çok sayıda Hizbullah militanının bulunduğunu açıkladı.

220 BİNDEN FAZLA ÖLÜ

BM verilerine göre, Suriye'de 2011'de başlayan ayaklanmalar ve devamındaki iç savaştan dolayı şimdiye kadar 220 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Ayrıca milyonlarca insan evinden oldu ve bunların çoğunluğu da Suriye'ye komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler