YPG'den Flaş Açıklama, DAEŞ Kobane'ye Nasıl Girdi?

YPG sözcüsü DAEŞ'in Kobane'ye nasıl girdiğini açıkladı. Saldırganların Türkiye'den girdiğine dair bir suçlamaları olmadığı ve DAEŞ'in ilçeye batı ve güneyden YPG kıyafetleri giyerek girdiğini belirtti.

YPG'den Flaş Açıklama, DAEŞ Kobane'ye Nasıl Girdi?

Suriye'nin kuzeydoğusunda Türkiye'ye sınır Kobani'de terör örgütü DAEŞ militanlarının düzenlediği saldırıya ilişkin, Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) askeri kanadı Halk Savunma Birlikleri'nden (YPG) açıklama geldi. YPG Sözcüsü Redur Halil, saldırganların Türkiye'den girdiğine dair bir suçlamaları olmadığı, DAEŞ militanlarının ilçeye batı ve güneyden sızdıklarını ifade etti.

IŞİD KOBANEYE NASIL GİRDİ?

AA muhabirinin sorularını yazılı yanıtlayan Halil, DEAŞ militanlarının Kobani'ye Türkiye üzerinden girdiklerine dair iddiaları değerlendirdi. Halil, "Bizim Türkiye'ye resmi olarak bir suçlamamız olmadı. DAEŞ militanları kente batı ve güneyden girdi'' ifadelerini kullandı.  Saldırının yapılış şekli hakkında ayrıntılar veren Halil, ''DAEŞ militanları şehre girdikten sonra bomba yüklü araç patlattılar. SonraYPG güçleriyle çatışma başladı. Saldıran DAEŞ militanlarının bir kısmı öldürüldü ve 3 militan kaçtı. Diğer bir grup militan ise şu an kuşatılmış durumda'' dedi.

18 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı saldırının ardından, çatışmalar ağırlıkla ilçe merkezinde devam ediyor.  Yaralıların birçoğu Türkiye'de tedavi altında.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler