Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden rekor mezun

Dicle Üniversitesi (DÜ) İlahiyat Fakültesinde bu yıl 400 öğrenci mezun oldu. Kalabalık mezuniyet töreninde öğrencileri aileleri bu mutlu gününde yalnız bırakmadı. 

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden rekor mezun

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde bu yıl mezun olan öğrenciler için tören gerçekleştirildi. 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törene, DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Bağcı, bölüm başkanları, öğretim üyeleri, idari personeller, mezun öğrenciler ve velileri katıldı.

400 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan mezuniyet töreninde Kur’an-ı Kerim tilaveti dinlendi.
Açılış konuşmaları ile Dekan Prof. Dr. Musa Bağcı katılımcıları selamlayarak kaliteli bir ilahiyattan mezun olmanın ve kendini iyi yetiştirmenin meslek hayatında yetkin bir hizmet sunabilmek için gerekli olduğunu belirterek, Fakültenin bu yıl elde ettiği uluslararası akreditasyon başarısından da söz etti.

ÖĞRENCİLERİN ÇOŞKUSU
DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise İlahiyat Fakültesinin akredite olmasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu, mezun öğrencilerin mezuniyetlerinin, kendileri, aileleri ve ülkemiz için hayırlar getirmesini diledi.
Bu yıl İlahiyat Fakültesinde mezun olan 400 kişi içinde birinciliği evli ve bir çocuk annesi Arzu Aslanhan elde etti. Aslanhan, yaptığı konuşmada, Anadolu Lisesinden sonra çok istediği İlahiyat Fakültesini tercih ettiğini ancak hazırlık sınıfında zorlanmasına rağmen ailesinin desteğiyle çok çalışması sayesinde fakülte birinciliğine kadar yükseldiğini kaydetti. 

TÖRENDE KEP FIRLATTILAR

Konuşmaların ardından mezuniyet töreninde sırasıyla öğrencilere diplomaları takdim edildi ve tören geleneksel kep atma merasimi ile sona erdi.

Haber: İsa İPEK

Kaynak: Diyarbakır Söz