Eğitimde empati şart!

İl Milli Eğitim Müdürü Aslan, “Kaliteli bir eğitim-öğretimin verilebilmesi için öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Bu anlamda özellikle empati kurulması gerekiyor" dedi.

Eğitimde empati şart!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul Aydın Üniversitesinin işbirliğiyle, Diyarbakır'da görev alacak aday öğretmenlere "Kurumsal İletişim ve İletişimde Farkındalık" konulu seminer verildi Seminer'de konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, kaliteli bir eğitimin, iyi teşimiş bir eğitimciyle mümkün olabileceğini söyledi.

EĞİTİMCİLERE İLETİŞİM

Büyükşehir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Aslan'ın yansıra, Yardımcılar Serkan Batur, İstanbul Aydın Üniversitesi Geneydoğu Anadolu BÖlge Koordinatörü Şeref Kor, Üniversitenin Kişisel Gelişim Uzmanı Mehmet Ekinci, Milli Eğitim Müdürlüğündeki şube müdürleri ve okul idarecileri ile aday öğretmenler katıldı.

Seminer öncesi konuşan Koordinatör Şeref Kor, kurum olarak öğretmenlere büyük önem verdiklerini, bu tür ortak çalışmalarla da bu desteklerini sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Ekin ise “Ağustos 2016 tarihinde 800 şimdi de 1200 aday öğretmenimizi aday yetiştirme sürecinden geçirdik. Aday öğretmenlerimiz için bir farklılık oluşturmak istedik. Aday öğretmen yetiştirme sürecindeki çalışmalarımız fotoğraf ve video kaydına alan Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo TV Programcılığı öğretmen ve öğrencilerine sunabilmektir" dedi.

Öğretmenlerin iletişim ve empatiye çok büyük önem vermesi gerektiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ise konuşmasını şöyle sürdürdü.

KALİTELİ EĞİTİM İÇİN

“Kaliteli bir eğitim-öğretimin verilebilmesi için siz değerli öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Bu anlamda özellikle empati kurmanızı çok istiyorum. Derse girdiğinizde kendi öz kardeşinize çocuğunuza nasıl bir eğitim verilmesini istiyorsanız, sınıfınızdaki öğrencileriniz için de aynı şekilde davranmalısınız. İdarecilerimizle gerçekleştirdiğim toplantılarda da siz öğretmenlerimizle çalışırken empati kurmalarını istiyorum. İletişimsizlikteki en büyük etken de empati kurmayışımızdır. Bugün kavganın, hoşgörüsüzlüğün, çatışmaların temelinde iletişimsizliğin olduğunu görüyoruz. Düşüncelerimiz tabi ki farklı olabilecek. Bahçedeki çiçeklerin farklı farklı olması nasıl bize daha güzel görünüyorsa fikirlerin farklı farklı olması da bizlere aynı güzelliği vermelidir.

FARKINDALIK ZİNGİNLİKTİR

Bunu bir kavga sebebi olarak değil, bir zenginlik olarak göreceğiz. Eğer biz öğretmenler olarak öğretmenler odasında kendi fikirsel çatışmalarımızdan dolayı birbirimize küsüyorsak, birbirimize sırt çeviriyorsak bizim yetiştirdiğimiz öğrencilerimizde geleceğimizin huzursuzluk tohumunu o zaman ekmiş oluruz. Öğretmenler odasında anlaşamayan öğretmenlerin yetiştireceği öğrenciler olsa olsa toplumun huzursuzluk kaynağı olur.  İletişimi önce kendi içimizde sonra da öğrencilerimiz arasında geliştirerek geleceğimizin teminatı olan sağlıklı bireyler yetiştirmiş olacağız”

Aydın Üniversitesi Kişisel Gelişim Uzmanı Mehmet Ekinci tarafından aday öğretmenlere yönelik olarak ''Kurumsal İletişim ve İletişimde Farkındalık'' konulu seminer verildi.  Seminer, plaket takdim töreninin ardından müzik öğretmenleri tarafından oluşan müzik grubunun gerçekleştirdiği müzik ziyafetiyle son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler