Kızların Eğitimi Yakın Takipte!

Kız çocukların okullaşma oranının arttırılması amacıyla gerçekleştirilen ‘Kız Çocuklarının Eğitimi Projesi (KEP 1)’nin ikinci aşaması olarak okula devamının sağlanması da KEP 2 projesiyle Diyarbakır'da start aldı.

Kızların Eğitimi Yakın Takipte!

Önce ‘okullaşma oranın arttırılması’ şimdi de ‘okula devamın sağlanması’; Özellikle kız çocuklarının daha kaliteli ve uzun süreli eğitim almasını hedefleyen Türkiye ve Avrupa Birliği, 2011 yılında Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda başlatmış oldukları ortak çalışmada yeni ve geniş kapsamlı bir aşamaya geçiyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 15 pilot ilde (Muş, Bitlis, Siirt, Batman, Bingöl, Ağrı, Kars, Erzurum, Iğdır, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Van, Şırnak, Hakkari) yoğunlaşacak olan KEP 2 Projesine Diyarbakır’da gerçekleştirilen yoğun katılımlı bir toplantı ile start verildi.

Düzenlenen toplantıya Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Aslan Özdemir, Halk Eğitim Merkezi, Rehberlik Araştırma Merkezi ve ÇATOM yönetici ve personelleri katıldı. 

ASLAN, ‘KADINLARIMIZIN EĞİTİMİ ÖNEMLİ’

Aslan, kız çocuklarının okumasının çok önemli olduğunu, kızların eğitimi ile toplumun kültür seviyesinin daha çok gelişeceğini söyledi. Aslan, “Dinimizde İlim hem kadına hem de erkeğe farz kılınmıştır. Bu toplantının güzel bir farkındalık yaratacağına inanıyorum. Çalışmaların başarıya ulaşması için okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize çok büyük görevler düşüyor. Karışılaşabileceğiniz her türlü engellerde bizler sizlerin yanında olacağız. Aşamadığınız konularda kapımız sizlere sonuna kadar açık olacaktır” dedi.

ASLAN, ‘PROJE YOĞUN BİR HIZLA SÜRECEK’

Proje hakkında da bilgi veren Aslan şöyle dedi, “KEP 1 - ‘Kız Çocuklarının Eğitimi Projesi’nin ikinci fazı, KEP 2’de, özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarının arttırılması hedefleniyor. Bu çerçevede, okula kaydı yapılan ancak çeşitli sebeplerle devam edemeyen çocukların eğitimlerini sürdürebilmeleri için aileler, eğitimciler, yerel kanaat önderleri ve idareciler nezdinde yoğun bir hızla dizi çalışma gerçekleştirilecek. Yaklaşık iki yıl sürecek faaliyetlerde, on binlerce eğitimci, yerel kanaat önderi, aile ve çocuğa doğrudan ulaşılacak. Saha araştırmaları yapılacak. Eğiticiler eğitilecek, bilgilendirme toplantıları, seminerler, konferanslar, festivaller düzenlenecek. Kent merkezlerinden köylere binlerce aileye ziyaretler gerçekleştirilecek, medya yoluyla geniş kitlelere ulaşılacak.” 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler