Kominist ülkelerde bile uygulanmıyordu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında başlayacak serbest kıyafet uygulaması adımının 'bir sıkıntı olduğu' için atıldığını söyledi.

Kominist ülkelerde bile uygulanmıyordu

İspanya'da düzenlediği basın toplantısında soruları cevaplayan Erdoğan, "Siyasette bir gerçek vardır. Attığınız her adımın beğenenleri olur, beğenmeyenleri olur. Yüzde 100 herkes beğenecek, diye bir şey yok. Böyle bir adımı atmaya yürütme kendini görevli hissediyorsa demek ki bir yerde bir sıkıntı var. Bir sıkıntı olduğu için bu adım atılıyor. Bugüne kadar böyle bir şey yok diye bir yaklaşım tarzı yanlıştır." ifadelerini kullandı.

OKUL KIYAFETLERİ

 

Türkiye'de yıllardır tek tip giyim tarzının hep eleştiri konusu olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Hatta hatta bunun komünist ülkelerde bile 90'lı yıllarda kaldırıldığı ama demokrasinin egemen olduğu ülkelerde hâlâ bu tek tipçiliğin yürümesinin yanlış olduğu, bırakalım herkes nasıl arzu ediyorsa, gücü neye yeterse onu alsın, onu evladına giydirsin ve bu şekilde bu tür adımlar atılsın talepleri vardı." hatırlatmasını yaptı. Bu adımın 2012-2013 eğitim-öğretim yılında atılacağını belirten Erdoğan, "Bu iş bütün kamuoyu araştırmalarına dayalı olarak da attığımız bir adımdır. Hayırlı olacağına inanıyorum. Şimdiden de bütün yavrularımıza hayırlı olsun, diyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz