Kurulan giysi banka yoğun ilgi var

Dicle üniversitesi Hastanelerinde sağlık hizmet verilen hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaç duydukları giysi taleplerini karşılamak amacıyla Hastane bünyesinde kurulan Giysi Bank’a yardım yağıyor.

Kurulan giysi banka yoğun ilgi var

Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan öncülüğünde bir proje olarak kurulan Giysi Bank, Medine çiçek Girgin, Halime Özkul, Gürsel Mercanoğlu ve Halim İpek’in özverili çalışmaları ile her geçen gün daha da büyüyerek ihtiyaç sahibi hasta ve yakınlarına hizmet vermeye devam ediyor.

Birçok ilden yardım geliyor

Giysi Bank’a Türkiye’nin birçok ilinden yardım geliyor. Gelen yardımların yoğunluğu nedeniyle Giysi Banktaki oda sayısı ikiye çıkarıldı..

En son İstanbul, Balıkesir ve Rize’den Hayır sever vatandaşların gösterdiği giysi ve ayakkabı kolileri Giysi Bank sorumluları tarafından teslim alındı. Gelen giysiler ilgililer tarafında büyük, çocuk, erkek ve bayan giysileri ayrıştırılarak numaralarına göre tanzim ediliyor. Tanzim edilen bu giysiler ilgili personeller tarafından yıkanıp ütülendikten sonra raflara kaldırılıyor. Giysiler buradan da D.Ü. Hastanelerinde tedavi gören ve ihtiyacı olan hasta ve hasta yakınlarına dağıtılıyor.

İyi uygulama projesinde ödül almıştı

Dicle Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde Kalite Strateji koordinatörlüğü tarafından her yıl düzenlenen “İyi Proje Uygulaması” kapsamında bu yıl yapılan yarışmada Giysi Bank projesi birincilik ödülü almıştı.

Giysi Banka Türkiye genelende giysi yardımı gelmeye başlayınca, daha sistematik ve kapsamlı bir çalışma başlatılarak D.Ü. hastaneleri bünyesindeki hastanelerin bütün bölümlerinde tedavi gören mağdur hastalar ve yakınlarının giysi ihtiyacını karşılamaya başladı.

Giysilerin kullanım uygunluğu değerlendiriliyor

Giysi Bank’a bağışlanan veya bağışlanacak olan giysiler önce kullanım uygunluğu değerlendiriliyor. Daha sonra bu giysiler yıkanıp ütülenerek ambalaja konulduktan sonra Giysi Banktaki raflara kaldırılıyor. Hastane birimleri tarafından talep edilmesi halinde ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere bu giysiler birimlere ulaştırılıyor.

Başlangıçta Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan başta olmak üzere, tüm hastane çalışanlarının desteği, katkıları ve bağışları ile kurulan Giysi Bank’a yeni veya iyi kullanılmış giysi bağışı kabul edilmesiyle birlikte Türkiye’nin her tarafından bağış gelmeye başladı.

Sadece giyim eşyası kabul ediliyor

Giysi Bank’a sadece giyim eşyasının kabul edildiğine dikkat çeken giysi Bank sorumluları; “Bağışta bulunmak isteyen yardım sever personel ve vatandaşlarımız 0412- 2488001- 5724 nolu telefondan, hastanemiz birimleri de hastalarının giysi ihtiyacını temin etmek için 5724 nolu dahili telefondan bize ulaşabilirler.” diye açıklama yaptılar.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler