KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) yurt başvuru sonuçlar açıklandı. KYK son dakika gelişmeleri an an haberimizde olacak. Yurtkur tarafından açıklanan yurt başvuruları 16-22 Ağustos tarihlerinde yapılmıştı. Şimdi binlerce kişi ‘hangi yurda kayıt olacağım’ diye merak etmekte. 2016-2017 yurt başvuru sonuçları detayı ve kayıt hakkı kazanıp kazanamadığını merak eden öğrencilere yönelik haberimizin detayında tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. 2016-2017 yılında ilk kez üniversiteye kayıt hakkı kazanmış ve ara sınıf öğrencilerini kapsayan KYK sorgulama sayfası da haberimizde olacak. Ara sınıf öğrencileri arasında normal öğrenim süresinde eğitimini tamamlayamayanlar dahil yurt başvuru sonuçları Diyarbakırsoz. com ayrıcalığı ile detayda. Aşağıda KYK yurt sonuçları sayfasına yönlendirdiğimiz linki tıkladıktan sonra yapmanız gereken tek şey, TC kimlik numarası, cilt no, aile sıra no, sıra no kısımlarını doldurup güvenlik kodunu girmeniz ile tamamlanacaktır. Öğrencilerin merakla bekledikleri KYK, özellikle de maddi durumu kötü olan öğrencilerin merak konusu olmakta idi. İşte 22 Ağustos’ta biten başvuru sonuçları taptaze açıklandı. Öte yandan yurt KYK kayıt işlemleri nasıl yapılır? Tüm sorularınızın cevabı detayda
KYK SON DAKİKA YURT BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI
İki yıl öncesine kadar yurt kurumlarına katiyetle gitmek şartıyla kabul edilen KYK yurt başvuruları, son iki yılda e-devlet üzerinden başvuru şeklinde gerçekleşmeye başlamıştır. Ücretini ödeyen öğrencilerin yurt kayıt işlemleri, e-devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresi YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden taahhütname onayı yapmaları ile gerçekleşmiş olma imkanı da sağlanmıştır. Başvuru sırasında öncelik durumu kodlayan ve aile durumunda anne/baba yüzde 40 ve üzeri engelli olarak beyan eden öğrencilerin bu belgelerini yurt müdürlüklerine kayıt esnasında mutlaka teslim etmeleri önem taşımaktadır.
4 EYLÜL’DE AÇIKLANMIŞTI
2015 yılına 4 Eylül'de açıklanan sonuçların bu senede 1-2 hafta içerisinde aynı zaman aralığında açıklanması bekleniyor. Başvuru sonuçları, yapılacak değerlendirmeler neticesinde kyk.gsb.gov.tr kurumsal web sayfasından duyurulacak. Öğrenciler, başvuru sonuçlarını YURTKUR'un resmi web sitesi 'www.kyk.gsb.gov.tr' adresinden öğrenilebilecek.
İLK KAYIT ÜCRETLERİ ZİRAAT BANKASI ÜZERİNDEN ÖDENECEK
Sonuçların ilan edilmesinin ardından asil listeden yurt hakkı kazanan öğrenciler kendilerine verilen süre içerisinde öncelikle Ziraat Bankası ATM’lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinde yer alan E-ÖDEME ekranından ilk kayıt ücretini ödeyeceklerdir. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer almaktadır. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik çıkmaktadır. Güvence bedeli, yurttan kayıt sildirildiğinde iade edilecektir. Yurt ücretleri, yerleştirme işlemini takip eden aydan sonra aylık olarak ödenmeye devam edilecektir. Yurtların aylık ücretleri, 150 ile 265 TL arasında değişmektedir.
YURT YERLEŞTİRME VE KAYIT İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ DUYURU (RESMİ AÇIKLAMA)
16-22 Ağustos 2016 tarihleri arasında 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde ilk kez üniversiteye yerleşen öğrencilerin ve ara sınıf öğrencilerinin (normal öğrenim süresinde eğitimini tamamlayamayanlar dahil) yurt başvuruları alınmıştır. Başvuru işlemlerinin ardından değerlendirme süreci başlamıştır. Yerleştirme işlemleri, başvuruların ilgili kamu kurumları aracılığıyla incelenmesinin ardından gerçekleştirilecek ve en kısa sürede http://yurtkur.gsb.gov.tr internet sitemiz üzerinden ilan edilecektir.
İLK KAYIT ÜCRETLERİ ZİRAAT BANKASI ÜZERİNDEN ÖDENECEK
Sonuçların ilan edilmesinin ardından asil listeden yurt hakkı kazanan öğrenciler kendilerine verilen süre içerisinde öncelikle Ziraat Bankası ATM’lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinde yer alan E-ÖDEME ekranından ilk kayıt ücretini ödeyeceklerdir. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer almaktadır. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik çıkmaktadır. Güvence bedeli, yurttan kayıt sildirildiğinde iade edilecektir. Yurt ücretleri, yerleştirme işlemini takip eden aydan sonra aylık olarak ödenmeye devam edilecektir. Yurtların aylık ücretleri, 150 ile 265 TL arasında değişmektedir.
YURT HİZMETLERİ HAKKINDA BİLGİ
1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)
Şehit ve gazi çocuğu, (Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)
% 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor)
Anne ve babası vefat etmiş olanlar,(Bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)
Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar,(Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınacak belge)
Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,(Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
Anne ve/veya babası Gençlik ve Spor Bakanlığı (Merkez Teşkilatı) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışanlar veya Kurumdan emekli olanlar (Kurumdan alacakları onaylı belge)
Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)
2014-2015 öğretim yılında yükseköğrenim öğrencisi olarak Kurumuza başvuran ve 13.05.2014 tarihinde Manisa Soma maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle babası vefat eden öğrenciler (ilgili Resmi Kurumdan alınacak belge)
2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)
4. Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/ dekontu
5. 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Aile İzin Onay Belgesi
6. Aynı öğretim döneminde yükseköğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi, kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde ibraz edilecektir.
7. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.
Yurtlarda Barınma Hak ve Süresi :
a)Öğrenciler yurtlarda, öğrenim gördükleri bölümün normal öğrenim süresi kadar kalabilirler.
b)Yurtta barınan öğrenciler, yüksek öğretim programına devam ederken aynı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalmaya devam ederler.
c)Yurtta barınan öğrenciler, yüksek öğretim programına devam ederken farklı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa öğrenim görecekleri il veya ilçede yurda yerleşmek için yeniden müracaat ederler. Bu öğrenciler yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta barınırlar.
d)Yurtta barınmayan öğrenciler, yüksek öğretim programına devam ederken aynı veya farklı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa, yurtta kalmaya hak kazanması durumunda yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalabilirler.
e)Ara sınıfta yurtta kalmaya başlayan öğrenciler, okula kayıt tarihleri esas alınarak normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
f)Bir öğretim kurumundan mezun olan öğrenciler, ikinci bir öğretim kurumunda öğrenim görmeye başlayacakları takdirde yurda yerleşmek için yeniden müracaat ederler. Bu öğrencilerin başvuruları ara sınıflar gibi değerlendirilir.
g)Bir lisans programına kayıtlı olan ve yurtta barınan öğrencinin, diğer bir lisans programında çift anadal veya yandal eğitimi alması halinde, anadal normal öğrenim süresinin bitiminden sonra bir öğretim yılı daha normal öğrenci statüsünde barındırılır.
h)Yurtlara kayıt işlemi, öğretim yılı içinde hangi tarihte yapılmış olursa olsun, öğretim yılı sonunda öğrenci bir yıllık yurtta barınma hakkını kullanmış sayılır.
ı)Normal öğrenim süresi içerisinde öğrenimlerini bitirememiş yurt öğrencilerinden, ihtiyaç sahibi oldukları ve öğrenimi süresince yurttaki iyi hali tespit edilenlere, bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır.
j)Aftan yararlanarak yeniden öğrenime başlayan öğrenciler başvuruda bulundukları tarihte bulundukları sınıf esas alınarak normal öğrenim süresince barındırılır.
k)Lisansüstü öğrencilerinin barınma süreleri, 3/3/1983 tarihli ve 17976 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Lisans Üstü Eğitim Öğretim Enstitülerinin Teşkilât ve İşleyiş Yönetmeliğine göre belirlenir.
l)Öğrenci değişim programları kapsamında geçici olarak yurt içinde farklı şehirde eğitim görecek yurt öğrencileri, boş yer olması durumunda öncelikli olarak öğrenim göreceği şehirdeki yurtlara yerleştirilir. Dönüşlerinde ise esas öğrenim gördükleri şehirdeki yurtlarda boş yer olması durumunda, yine öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Yurt öğrencisi olmayan değişim programı öğrencileri ise ara sınıf gibi başvururlar.
m)Öğrenci değişim programları kapsamında geçici olarak yurt dışında öğrenim gören öğrenciler, dönüşlerinde yurtlarda boş yer olması durumunda yine öncelikli olarak yurda yerleştirilirler.
Kaynak: Diyarbakır Söz