Okul için çobanlık

Depremzede öğrenci, üniversiteye devam edebilmek için çobanlık yapıyor

Okul için çobanlık

Yaklaşık 5 ay önce Van’da meydana gelen deprem felaketinde enkaz altından yaralı kurtarılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Gül Mehmet Yavuz (23), yarım bıraktığı okuluna devam edebilmek için çobanlık yapıyor.

ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLMEK İÇİN

Evli ve bir çocuk babası olan coğrafya bölümü 3. sınıf öğrencisi Yavuz, depreme Van'daki evinde yakalandı. 6 katlı binanın 5. katında kalan ve komple çöken binada enkaz altında ölüm kalım mücadelesi veren Yavuz, arama kurtarma ekiplerinin zamanında müdahalesiyle sağ kurtulmayı başardı. Mehmet Yavuz, kaldığı binada birçok kişinin enkazda kalarak hayatını kaybettiğini söyledi.

ÇOBANLIK KAZANCIYLA

Ailesiyle birlikte memleketi Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesindeki babasına ait tek gözlü eve yerleşen Yavuz, okul harçlığı kazanmak için çobanlık yapıyor. Yavuz, tek başına çalışarak hem üniversite okumanın hem de ailesine bakmanın zorluklarıyla mücadele ediyor. Yavuz, “Zaten bana ait hiçbir şeyim yoktu. Olanı da Van’da enkazda kaldı. Bu yüzden ailemle birlikte babamın yanına döndük. Yarım kalan okuluma devam etmem gerekiyor. Ancak Van’a tekrar döndüğümde hem okul hem de aileme bakmak çok zor olacak. Bu yüzden yetkililerden okulu bitirene bana burs sağlanması konusunda yardım etmelerini istiyorum.” dedi.

Gölbaşı beldesinde gününün büyük bölümünü koyunlara bakarak geçiren Yavuz, boş zamanlarında ise ders çalışıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz