Talebimiz 100 Bin Öğretmen

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "100 bin öğretmen ataması talebimizden 2016 yılında da vazgeçmiyoruz. 2016 yılında toplam 100 bin öğretmen ataması mutlaka yapılmalıdır" ifadesini kullandı.

Talebimiz 100 Bin Öğretmen

Koncuk, yaptığı basın açıklamasında, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sorunlarla sona eridiğini savunarak, Milli Eğitim Bakanlığının eğitimin sorunları çözmek için daha çok çaba sarfetmesi, okulların acil sorunlarına eğilmesi, eğitimin ve eğitim çalışanlarının önceliklerini iyi belirlemesi ve bu minvalde icraat yapmasını beklediklerini belirtti.

Koncuk, 417 bin gencin atanmak için beklediğini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da öğretmen açığını 95 bin 624 olarak açıkladığını bildirdi. Koncuk, 100 bin öğretmen ataması taleplerinden 2016 yılında da vazgeçmeyeceklerini, 2016 yılında toplam 100 bin öğretmen atamasının da mutlaka yapılmasını istedi.

TALEBİMİZ 100 BİN ÖĞRETMEN

Okulların fiziki ve teknolojik alt yapı açısından çok yetersiz olduğunu öne süren Koncuk, özel okullara öğrenci başına 2 bin 680 ila 3 bin 750 lira arasında teşvik vermek yerine bu kaynağın devlet okullarına aktarılması halinde camı, sırası, kapısı, tuvaleti, lavabosu kırık, kütüphanesi, bilgisayarı olmayan okulların kalmayacağını vurguladı.

Koncuk, okulların terör örgütünün hedef tahtası haline geldiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Devletimizin bazı terör bölgelerinde öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin can güvenliğine yönelik aldığı tedbirleri doğru buluyor ve destekliyoruz. Hiçbir terörist eylem ülkemizin birlik ve beraberliğine darbe indiremeyecek, çocuklarımızın eğitim almasına, ilim, irfan sahibi olmasına engel olamayacaktır. Şunu da belirtelim ki; eğitim-öğretime ara verilen yerlerde can güvenliğinin sağlanmasının ardından ivedilikle telafi eğitimlerine başlanmalıdır. Hatta MEB, bu bölgede eğitim hakkından mahrum bırakılan öğrencilerimizi, diğer illere taşıyarak telafi eğitimini bölge dışında da yapabilir. Bu çocuklarımız uzun bir süre okullarından ayrı kalmıştır. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, öncelikle bu çocukların eğitimlerini eksiksiz vermekten geçer. TEOG sınavları, üniversite sınavları da göz önüne alınarak telafi eğitimlerine ayrı bir önem verilmelidir."

Kaynak: Diyarbakır Söz