Zeka oyunları dersinin seçmeli ders olması

Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Akgül: ''Zeka oyunları dersi için materyallerin titizlikle seçilmesi, bu materyalleri kullanacak eğitimcilerin özenle eğitilmesi gerekmektedir''

Zeka oyunları dersinin seçmeli ders olması

Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Ömer Akgül, ''Zeka Oyunları Dersi''nin seçmeli ders olarak belirlendiğini anımsatarak, zeka oyunları dersi için materyallerin titizlikle seçilmesi, bu materyalleri kullanacak eğitimcilerin özenle eğitilmesi gerektiğini belirtti.

Akgül, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçmeli ders olarak müfredata alınan ''Zeka Oyunları Dersi''ne ilişkin yaptığı açıklamada, bu dersin üstün zekalı çocuklar başta olmak üzere tüm öğrenciler için çok önemli bir fırsat olduğuna inandığını aktardı.

ZEKA OYUNU SEÇMELİ OLSUN

Ömer Akgül, açıklamasına şöyle devam etti:

''Zeka oyunları denilince bilmece ve bulmacalarla işlenecek bir dersten ziyade ispatlanmış uluslararası ödüllü zeka oyunların kastedildiğini düşünerek, bu oyunların neler olduğunu, nasıl oynandığını, kimlerin oynatacağının da bilinmesi gerektiğine inanıyoruz. Zeka oyunları dersi için materyallerin titizlikle seçilmesi, bu materyalleri kullanacak eğitimcilerin özenle eğitilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde eğitim kurumlarında bu dersin nasıl işleneceği, dersi kimin işleyeceği ve nelerle işleneceği konusundaki belirsizlikler dersin seçilmesinin ve seçtirilmesin önünde engel teşkil edecektir.''

ÖĞRENCİLERİN DERSE OLAN İLGİSİ

Derse ilişkin önerilerde de bulunan Akgül, zeka oyunları dersinin üstün yetenekli ve zekalı çocuklar için zorunlu olması, kalan kontenjanların gönüllülük ilkesince seçmeli ders olarak tercih edilmesi, ayrıca bu dersi en küçük yaşlardan itibaren öğrencilerin seçebilmesi gerektiğine işaret etti.

Zeka oyunları dersi için müfredat oluşturulması gerekliliğine de vurgu yapan Akgül, bu dersi verecek öğretmenlerin eğitilmesinin önemine de dikkati çekti.

Akgül, zeka oyunları dersinin müfredata seçmeli ders olarak eklenmesi sonucunda bu dersi verecek öğretmenlerin formasyon açısından bilgi ve becerilerini güçlendirmeye yönelik bir hizmet içi eğitim programı tasarladıklarını da kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz