Hani'de Tüketici Hakem Heyeti Toplantısı

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde Tüketici Hakem Heyeti 2012 yılı ilk toplantısını yaptı.

Hani'de Tüketici Hakem Heyeti Toplantısı

Hani İlçe Kaymakamı İsmail Şanlı'nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, bankalar tarafından alınan hesap işletim ücreti kesilmesine ilişkin Yargıtay kararı, satın alınan malın arızalanması durumunda tüketicilerin yapması gereken hususlar, banka kredi kartı aidatlarının geri ödenmesi ve kredi kartlarının iptali konusundaki dilekçeler görüşüldü. Toplantıda bir açıklama yapan Kaymakam İsmail Şanlı, Tüketicilerin haklarını tam olarak bilmediklerini ve bu nedenle birçok kez mağdur duruma düştüğünü ifade etti. Tüketicinin satın aldığı bir malın kusurlu olması durumunda 30 gün içerisinde iade etme hakkının olduğunu belirten Kaymakam Şanlı, aldıkları malda kusur bulan vatandaşların bu haklarını yasal yollardan kullanmaları gerektiğini söyledi.

TÜKETİCİ HEYETİ

Kusurlu bir malın serviste bekleme süresinin 20 gün olduğunu belirten Kaymakam Şanlı, bu sürenin geçmesi durumunda ücret iadesi veya aynı özellikteki bir malla değişim yapılması gerektiğini dile getirdi. Şanlı, yasal hakların savunulabilmesi için tüketicilerin aldıkları malların karşılığında mutlaka fiş, fatura, garanti belgesinin alınmasının önemine değinerek, kapıdan ve internetten satın alınan bir malın ise 7 gün içerisinde iade etme hakkının bulunduğunu belirtti

Kusurlu görülen mallarda, öncelikle ürünün alındığı firma ile sorunun çözülmeye çalışıldığını belirten Şanlı, "Eğer çözülmüyorsa sorunu anlatan bir dilekçe ile alınan malla ilgili belgelerin asıl veya fotokopileriyle Kaymakamlık İlçe Hakem Heyeti'ne, tüketici sorunlarına bakmakla görevli Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurulabilir" dedi. Toplantıya Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Yüksel Aktay, Hani Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürü Bedri Durak, Esnaf ve Ticaret Odası İlçe Temsilcisi Mursel Çaçan ve Diyarbakır Barosu'ndan 1 avukat katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler