Uludağ Ekonomi Zirvesi

Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz, "Mayıs ayında ihalenin yapılacak olması ve 2015 yılında artık 4G'ye kavuşacak olması bizi ayrıca heyecanlandırıyor. Çünkü 4G ile birlikte önümüzdeki dönemde bu dijitalleşmenin hızı çok daha artacak" dedi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi

Kuruöz, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde, General Electric (GE) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy moderatörlüğündeki "Dijital Dönemde Büyüme Stratejileri" oturumundaki konuşmasında, Turkcell olarak ülkeyi teknoloji açısından en ileri seviyeye taşımak için çalıştıklarını söyledi.

Özellikle içerisinde bulundukları teknoloji sektöründe birlikte çalıştıkları partnerleri, iş ortaklarıyla işlerini teknolojiyle farklı seviyelere taşımanın hayalini kurduklarını ifade eden Kuruöz, şöyle konuştu:

"İşte teknoloji hamlesi adını verdiğimiz hamlemizde, işimizi teknolojiyle daha üst seviyelere nasıl taşırız, nasıl farklılaşırız, nasıl büyük başarı hikayeleri yazarız, onun heyecanını taşıyoruz. Biz sektör olarak tabii başka bir heyecan daha yaşıyoruz. Geçtiğimiz hafta Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanının önümüzde 4G ile ilgili bir yol haritası açıklamış olması, mayıs ayında ihalenin yapılacak olması ve 2015 yılında artık 4G'ye kavuşacak olması bizi ayrıca heyecanlandırıyor. Çünkü 4G ile birlikte önümüzdeki dönemde bu dijitalleşmenin hızı çok daha artacak. 4G sıfırdan sadece data düşünülerek tasarlanmış bir iletişim şebekesi. Bir değişim yaşıyoruz, her şey mobile kayıyor."

Turkcell olarak sektörün öncülüğünü yapmak istediklerini vurgulayan Kuruöz, "Bu sektörün hak ettiği yatırımları yapmak Türkiye'nin dünyada hak ettiği sıralarda olması için gerekli yatırımları yapma konusunda son derece motive, hazırlıklı ve heyecanlı durumdayız" dedi.

DENİZBANK GENEL MÜDÜRÜ ATEŞ

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ise dijitalleşmeye doğru hızlı bir gidişin olduğunu bildirdi.

Kurumların birbirine ihtiyaçlarının olduğuna vurgu yapan Ateş, "Şu an burada bulunan tüm kurumlara benim ihtiyacım var. Onların da bana ihtiyacı var. Bizde 850 tane 30 yaşın altında bilgisayar mühendisi çalışıyor. Onlar bu kadar çok ürün geliştirdiler ki biz Microsoft'la bu üretilenleri yerli yabancı 43 bankaya sattık" dedi.

Mobil ödemelerde önemli mesafeler kat edilmesi gerektiğini aktaran Ateş, "Bu ülkede yüzde 42'nin banka hesabı yok. Yüzde 58 olanın kaçının kredi kartı var. Mobil ödemeler ile ilgili yıl sonu itibarıyla 325 milyar dolar tahmin ediliyor. 2017'de 721 milyar dolar olacak. Peki bu toplam ticaretin yüzde kaçına hitap ediyor dünyada yüzde 2,2'sine 2015'te tekabül edecek. Şu anda 1,90'da yani gidilecek bu kadar yol var" ifadesini kullandı.

MİGROS GENEL MÜDÜRÜ TORT

Migros Genel Müdürü Özgür Tort da dijitalleşmeye destek verdiklerini, işlerini kolaylaştırmak için kullandıklarını belirtti.

Dijitale bakmadan iş yapmanın hiçbir şekilde anlamının olmadığını sektörlerin bildiğini dile getiren Tort, şunları söyledi:

"Eğer bu sürece giriyorsanız nasıl bir yoğunluğun içerisine de gireceğinize hazır olmanız lazım. Herhangi bir yolculuk kesinlikle değil. Bu yolculukta harcanacak mesainin geri dönüşümün de yüzde yüz olmadığı da garanti. Çünkü baştan aşağı kültürel gelişim de gerekiyor. Neticede biz patates soğan satıyoruz, uzay mühendisi değiliz. Bir banka gibi de değiliz. Microsoft gibi önemli teknolojilerle de uğraşmıyoruz. Bir Turkcell gibi de değiliz. Çok basit bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Bakkalların yaptığı işi kendimizce yapıyoruz. Yaklaşık bu veri işine girmemiz bizim 17-18 sene. 17- 18 yıldır veri işine bakıyoruz. Çok şey öğrendik ama inanılmaz da kafamız karıştı, bunu itiraf etmemiz lazım. Dijitalleşmede yüzde 100 varız ama kafamızın karışmasına kesinlikle izin vermememiz lazım. Biz teknolojiyi işimizi kolaylaştırmak için kullanıyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz