(Video) Bakan Derya Yanık müjdeyi verdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye Aile Destek Programına, çalışanlar ve emeklilerin de başvuru yapabileceğini duyurdu.

(Video) Bakan Derya Yanık müjdeyi verdi

Bakan Yanık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye Aile Destek Programına, çalışanlar ve emeklilerin de başvuru yapabileceğini açıkladı. Bakan Yanık paylaşımında, "Türkiye ürettiği refahı paylaşıyor! Güçlü bir sosyal devlet olmanın sonucu olarak hayata geçirilen sosyal yardım uygulamamız Türkiye Aile Destek Programına çalışanlar ve emekliler de başvuru yapabilecek" ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık paylaşımında detayları da açıkladı. buna göre

Çalışanların Genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 1/3'ünden az olması koşuluyla; Esnaf, sanatkâr ve diğer bağımsız çalışanlar faydalanabilecektir.

Emeklilerin Genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 1/3'ünden az olması koşuluyla;

SSK emeklileri BAĞKUR emeklileri Emekli Sandığı emeklileri

SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı emeklilerinin dul, yetimleri faydalanabilecektir.

öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık paylaşımında, "Ayrıca Temmuz'da başvuru yapan vatandaşlarımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nca hak sahipliklerinin onaylanması halinde, bu onayı takip eden ilk ödemede başvurdukları ay dahil olmak üzere destek ödemesi alacaklardır. Ödemeler bu cuma başlıyor. Haydi e-Devlet'e!" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler