Yeni evleneceklerin dikkatine, Bakan Göktaş duyurdu; "başvurular başladı"

Yeni evlenecek depremzede gençlere kredi desteği verileceği duyurulmuştu. Diyarbakır'ın da aralarında yer aldığı deprem bölgesine ödenecek kredinin başvuruları başladı. Detaylar ve şartları haberimizde derledik.

Yeni evleneceklerin dikkatine, Bakan Göktaş duyurdu;

Geçtiğimiz günlerde TBMM tarafından Aile ve Gençlik Fonu kurulması hakkında önergenin kabul ederek yasalaşmasıyla beraber bu bağlamda, yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilmesi kararlaştırıldı. İlk 2 yılda ödemesiz olan kredi için 4 yılda geri ödeme şartı verilerek projenin Türkiye geneline ulaşması planlanıyor. 

ÖNCELİK PİLOT BÖLGELER 

Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu deprem illerine öncelikli verilecek krediye başvuru tarihi belli olurken çiftlerin başvurularını 15 Şubat tarihinde yapması gerektiğini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "deprem bölgelerimizde ilk kez gerçekleştirme kararı verdiğimiz Aile ve Gençlik Fonuna başvuruları 15 Şubat'ta alacağız." dedi. 

Pilot bölgelerde projenin uygulanması ve yaygınlaşması halinde Türkiye geneline yayılacağı ifade edilirken,  2 yıl geri ödemesiz 15 bin liralık kredi Cumhurbaşkanlığı kararıyla beraber Resmi Gazete'de yayımlandı. Başvurular e-devlet sistemi üzerinden alınacak. 

Redaktör: Nazime Aslı ÇAVLAN 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler