Arif Güran, eşi ve kardeşi de dahil suçlu kim ise cezalandırılmasını istedi

Narin'in serbest bırakılan babası Arif Güran, eşi ve kardeşi de dahil suçlu kim ise cezalandırılmasını istedi.

Arif Güran,  eşi ve kardeşi de dahil suçlu kim ise cezalandırılmasını istedi

Diyarbakır'da Narin Güran cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan baba Arif Güran, suçlunun kim olduğuna bakılmaksızın, eşinin ve kardeşinin de dahil olabileceği kişilerin cezalandırılmasını talep etti.

Narin Güran’ın ölümüyle ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, 8 Eylül’de gözaltına alınan 22 şüpheli arasında yer alan baba Arif Güran, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Sorgusu sırasında Arif Güran, kızının kaybolduğu haberi geldiği sırada Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde düğün davetiyesi dağıttığını ifade etti. Komşusu C.K.’nin kendisini arayarak Narin’in kaybolduğunu bildirdiğini söyleyen Güran, o sırada köydeki birçok kişiyi aramaya çalıştığını ancak telefonların meşgul olduğunu belirtti. Güran, eşinin telefonuna ulaştığında eşinin önce kardeşiyle, sonra da oğluyla konuştuğunu ve sonrasında hızlıca köye geri döndüğünü aktardı. Köye vardığında ise köylülerin büyük bir kısmının cami önünde toplandığını, bunun üzerine Narin’i aramaya başlamadıkları için onlara kızdığını ve gençlerle birlikte arama çalışmalarına başladığını anlattı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan kardeşi Salim Güran ile arasında herhangi bir husumet olmadığını belirten Arif Güran, kardeşinin aracının ön koltuğunda Narin’e ait DNA izlerine rastlanması konusunda ise, kendisinin ve çocuklarının bu araca binmediğini, yalnızca Narin ve kardeşi E.'nin bir kez arka koltukta oturduklarını, bunu da annelerinin söylediğini ifade etti. Arif Güran, ön koltukta bulunan DNA ile ilgili bir açıklama yapamayacağını ancak bu konunun araştırılarak suçlunun cezalandırılmasını istediğini dile getirdi.

Güran, kardeşi Salim Güran ile cesedin bulunduğu dere kenarına gizlendiği iddia edilen Nevzat Bahtiyar arasında çok yakın bir ilişki olduğunu ve aralarının bozulmadığını ileri sürdü.

"Eşinizin sizi aldattığına dair bir şüpheniz var mı? Salim ile aralarında bir şey olabilir mi?" sorusuna ise Güran, böyle bir durumun mümkün olmadığını, kardeşine değil, eşine güvendiği için bunu söylediğini vurguladı.

Arif Güran, kızına zarar veren kişinin kim olduğuna bakılmaksızın, ister kardeşi, isterse eşi olsun, gereken cezayı almasını istediğini belirtti.

Kaynak: AJANSLAR