Bakan Güler: Örgütün hareket kabiliyetini bitme noktasına getirdik

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ile yurt içi ve yurt dışındaki birlik komutanlarıyla video konferans toplantısı gerçekleştirdi. Bakan Güler, "Sınır ötesinde icra ettiğimiz başarılı operasyonlar ile terör örgütüne ağır darbeler vurduk ve örgütün hareket kabiliyetini bitme noktasına getirdik" dedi.

Bakan Güler: Örgütün hareket kabiliyetini bitme noktasına getirdik

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Güler, Kurban Bayramı dolayısıyla beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile gittiği Hakkari Çukurca'daki 2'nci Hudut Tugay Komutanlığında, video konferans toplantısı yaptı.

Bakan Güler başkanlığındaki toplantıya, TSK komuta kademesinin yanı sıra yurt içinde ve sınır ötesindeki birlik komutanları katıldı.

Terörle mücadele operasyonlarına ilişkin bilgi alan ve talimatlar veren Bakan Güler, hep birlikte bir bayrama daha ulaşmanın huzur ve sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Bayramların, mutlulukların paylaşılarak arttığı, milli ve manevi geleneklerin yaşatıldığı, toplumsal dayanışmayla birlik ve beraberlik ruhunun güçlendiği çok özel günler olduğunu belirten Güler, sağlık, huzur ve neşe dolu nice bayramlar geçirme temennisinde bulundu.

Güler, Türkiye'nin yakın coğrafyası başta olmak üzere, dünya genelinde art arda gerginlik ve krizlerin yaşandığına, çatışmalar ve savaşların ortaya çıktığına dikkati çekerek, "Belirsizliklerin arttığı, risk ve tehditlerin çok boyutlu bir hale geldiği böylesine hassas bir ortamda, Milli Savunma Bakanlığı olarak ülkemizin ve asil milletimizin güvenlik ve huzuru için gece gündüz demeden azim ve kararlılıkla görevlerimizi icra ediyoruz. Sizlerin de bildiği gibi Silahlı Kuvvetlerimizin en çok odaklandığı, enerjisini ve zamanını en çok harcadığı konu terörle mücadeledir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı