Canlar yanmasın diye

Yemem sofrasında bir patlayıcıyla katedilen 3 çocuk annesi Melek Alpaydıncı, Elazığ'da toprağa verildi. Aile fertleri, PKK'ya tepki gösterirken, ağabeyi Celal Kayaalp "yürüyüş yapılmaması için" cenazeyi Elazığ’a götürdüklerini söyledi.

Canlar yanmasın diye

Sur İlçesi'nde evlerine isabet eden bir cisimle ölen 42 yaşındaki Melek Alpaydıncı, Elazığ'da toprağa verildi. Alpaydıncı'ın ağabeyi Celal Kayaalp, Diyarbakır'da yürüyüş yapılmaması için cenazeyi Elazığ'a getirdiklerini belirterek, "Kardeşler birbirini incitmesin, kimsenin canı yanmasın. Ciğerimiz yanıyor, Allah kimsenin ciğerini yakmasın" dedi.

Diyarbakır'da önceki 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi'nin yasak kararı bulunmayan İskenderpaşa Mahallesi Küçük Aktar Sokak'taki 3 katlı apartmanın 2'nci katına cisim isabet etti. O sırada kahvaltı sofrasında bulunan 3 çocuk annesi Melek Alpaydıncı öldü, 1 kişi de yaralandı.

CENAZE ELAZIĞ'A GÖTÜRÜLDÜ

Ölen Alpaydıncı'ın otopsi işlemleri ardından ailesi cenazesi alarak gece memleketleri Elazığ'a götürdü. Alpaydıncı, Karşıyaka Mahallesi'nde kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta gözyaşları arasında toprağa verildi. Melek Alpaydıncı'ın İstanbul'da oturan ve Elazığ'a cenazeye gelen ağabeyi Celal Kayaalp, büyük üzüntü içerisinde olduklarını söyledi. Cenazelerini gece yürüyüş olmaması ve olayların olmaması için Diyarbakır'dan alarak Elazığ'a getirdiklerini DHA'la anlatan Kayaalp, şöyle konuştu:

CANLAR YANMASIN DİYE

"Kardeşler birbirini incitmesin, kimsenin canı yanmasın. Bakın herkes acı içinde. İyi bir şey değil. Nereye kadar ve ne olacak? Sonsuz bir şey bence, böyle acı olur mu? Pırlanta gibi biricik kız kardeşim gitti. Dalyan güzellerin güzeli gitti. Biz cenazemizi Diyarbakır'dan getirdik yürüyüşler olmasın, bir daha canlar yanmasın diye bacımızın cenazesini Diyarbakır'dan Elazığ'a getirdik. Bu millete yazık yürüyüşler olmasın, canlar yanmasın, ciğerimiz yanıyor. Allah, kimsenin ciğerini yakmasın."

AİLE FERTLERİNİN FERYADI

AA'nın haberine göre Melek Alpaydıncı'nın babası Zülküf Kayaalp, gazetecilere yaptığı açıklamada, PKK'ya tepki gösterdi. Kayaalp, "Bunların ne dini ne imanı ne de kitabı var. Bizden ne istiyorsunuz? Allah'tan korkun. Ciğerimizi yakan Allah'tan bulsun. Devlete, millete ihanet eden Allah'tan bulsun, yeter artık" diye konuştu. Anne Fidan Kayaalp ise "Lanet PKK'ya gelsin. Bizim yüreğimizi böyle yaktılar" dedi.

ÇATIŞMALARDAN KAÇMIŞLARDI

Hayatını kaybeden Melek Alpaydıncı'ın  çocuklarıyla birlikte sokağa çıkma yasağının sürdüğü Fatihpaşa Mahallesi'nde yaşadıkları, mahallede yaşanan çatışmalardan kaçarak bir hafta önce İskenderpaşa Mahallesi'nde cismin isabet ettiği eve taşındıkları belirtildi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Alpaydıncı'ın ölümüne neden olan olayla ilgili soruşturma kapsamlı sürdürülüyor. Valilik, olay yerinde patlamaya sebep olan herhangi bir materyal elde edilemediğini, basın yayın kuruluşlarından alınan görüntülerin de incelendiği belirtildi.

PATLAYICI ATIĞI GÖTÜRÜLMÜŞ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz yaptığı yazılı açıklamada olay yerinde güvenlik önlemi alındıktan sonra yapılan incelemelerde numunelerin muhafaza altına alındığını belirterek, "Olayda ölen vatandaşımızın naaşı otopsi neticesi ailesine teslim edilmiştir. Bazı basın-yayın organlarımızda ve sosyal medya hesapları üzerinden olay yerinde olduğu iddia edilen ve fotoğrafı yayınlanan patlayıcı materyal atığının, olay yerinde olmadığı tespit edilmiştir. Suç delili olduğu iddia edilen materyali olay yerinden alan kişiler hakkında 'Gerçeğin meydana çıkmasını engellemek amacıyla bir suçun delillerini yok etme, silme, gizleme, değiştirme veya bozma' suçundan soruşturma başlatılmıştır. Olayda ölen ve yaralanan vatandaşımızın ölüm ve yaralanmasına neden olan olay ve olay delillerinin gizlenmesi ile ilgili soruşturma tüm yönleri ile devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz