'DEDAŞ'ın dokunulmazlığı mı var?'

DEM Parti ve DBP Siverek'te yaşanan elektrik kesintilerini protesto etti. DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan: DEDAŞ'ın dokunulmazlığı mı var? Bu ülke DEDAŞ'ın babasının çiftliği değil. 13-14 saat elektrik yok. 21'inci yüzyılda evlerde su yok.

'DEDAŞ'ın dokunulmazlığı mı var?'

Siverek ilçesinde DEM Parti ve DBP tarafından Kanlıkuyu Meydanı'nda yapılan açıklamayla Siverek'te yaşanan elektrik kesintilerini protesto edildi. Açıklamaya DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, DEM Parti İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili ve çok sayıda kişi katıldı.

DEM Parti Siverek İlçe Yöneticisi Übeydullah Karakeçili, DEDAŞ'ın özelleştirilmesinden sonra ciddi sorunlar yaşandığına dikkat çekti ve şöyle konuştu:

'DEDAŞ'I UYARIYORUZ'

"Sürekli elektrik kesintisiyle, fahiş fiyatta fatura bedeliyle, çiftçilerimizin hesaplarına bloke koydurup el koymasıyla büyük sıkıntı olmuştur. En büyük sıkıntıyı da kırsal alanda yaşayan halkımız yaşamaktadı. Bu sorunlar karşısında hak arayışına giren halkımıza karşı, iktidar EPDK tüzüğüne yeni yönetmenlikler ekleyerek halkımızın hak arayışını kısıtlamıştır. Biz Siverek DEM Parti İlçe Örgütü olarak halkımızın yanında yer alacağımızı belirtiriz. Siverek DEM Parti ilçe örgütü olarak Türkiye’nin 20'sine yirmisine elektrik sağlayan bölgemizde, köylerimizin elektriksiz kalmasına karşı susmayacağız. Elektrik kesintilerin bir daha yaşanmaması için bir an önce halkımızı mağdur etmeden elektrik direkleri, kabloları ve trafoların bakımı ve yenilenmesinin yapılması gerek. Kaçak kullanılıyor bahanesiyle elektrik kesintilerine son verilmesi konusunda DEDAŞ'ı uyarıyoruz"

'BU ÜLKE DEDAŞ'IN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL'

DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan da Türkiye’nin büyük tarım kenti olan Urfa'nın yıllardır büyük sorunlarla boğuştuğunu vurguladı. Öcalan, "DEDAŞ sorunu, bütün halkın sorunu, bir tarım sorunudur. Bu sorunu çözmeliyiz. Yol ve yöntemleri belli. Bu şehrin seçilmişleri, atanmışları bu soruna karşı bir araya gelmeli. Farklı, farklı siyasi düşüncelere sahibiz ama herkes bir araya gelirse çözüm gelir. Mecliste bir dakikalık popülist açıklama ile sorun çözülmüyor. DEDAŞ'ın dokunmazlığı mı var? Niye kimse buna ses çıkarmıyor? Bu sorunu ne zaman çözeceksiniz? Bu kentte farklı farklı partilere oy veren çiftçiler mağdur. Bu siyasi bir mesele değil. Çözüm bir araya gelmemizde. Gelin bu sorunu tartışalım. Halkımız bu soruna karşı durmalı. Bu ülke DEDAŞ'ın babasının çiftliği değil. Ekin var ama su yok. 13-14 saat elektrik yok. 21'inci yüzyılda evlerde su yok. DEDAŞ sadece Urfa'da değil, bir çok çevre kentte de sorun haline gelmiş durumda. DEDAŞ fahiş miktarda fatura kesmeyi bırakmalı" dedi.

'DEDAŞ ÇİFTÇİNİN CAN SUYUNU KESTİ'

Sorunun çözümü için milletvekilleri, belediye başkanları ve yetkililerin bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan Öcalan, "DEDAŞ çiftçinin can suyunu kesmiştir. Bir can suyuna ihtiyaç var. Gelsinler sorunu konuşalım ve çözelim. Tarım işçileri kendi toprağını ekemediği için mevsimlik tarım işçisi olmak zorunda kalırken, birileri 'tatile gidiyorlar' diyor. Buna karşı protesto hakkımızı her yerde kullanacağız. Bu zulme son deme zamanı. Hep birlikte yürümemiz gerek. Bu kentin 14 milletvekili, 14 belediye başkanı ve atanmışlar ile DEDAŞ yetkilileri yarın gelsin oturup konuşalım. Halkımız bu yapılanların hesabını bu kente gelen herkesten sormalı" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz