Diyarbakır'da mesleğini uyuşturucu baronlarına peşkeş çeken binbaşı tutuklandı!

Diyarbakır'da devletin arazisine uyuşturucu eken zehir tacirlerine yapılacak operasyonları önceden bildiren, ev, işyeri ve yol aramalarında ve uyuşturucu sevkiyatında kolaylık sağlayan aralarında eski İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı ile Astsubay eşi ve 1 Yüzbaşı ile korucuların da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'da mesleğini uyuşturucu baronlarına peşkeş çeken binbaşı tutuklandı!

Diyarbakır’ın Lice İlçesine bağlı Yalaza, Ortaç, Bağlan, Dolunay, Yolçatı, Çağdaş, Türeli, Akçabudak, Hedik, Çavundur, Dibek, Kabakaya, Karahasan, Uçarlı ve Yorulmaz, Köylerinde yakalanması halinde hukuki sorumluluk altına girmemek için hazineye ait mera ve arazilere uyuşturucu ekimi yapan uyuşturucu baronlarına ve uyuşturucuların hasat dönemine kadar ekimine göz yumdukları ile arama kararı veya operasyon kararı alındığında baronlara önceden bilgi verdikleri tespit edilen önceki dönem Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ç.S. ile Astsubay eşi S.G.S, Trabzon’da yakalandı. Şahıslar Diyarbakır’a getirildi.

Tapantepe Üs Bölgesi eski Bölük Komutanı olan Şırnak Çakırköğüt Jandarma Tugay Komutanlığı emrinde görevli Yüzbaşı S.O. ile astsubay korucu ve köy muhtarlarının da aralarında bulunduğu toplam 23 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Diyarbakır merkezli farklı illerde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda toplam 57 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Yakalanan zanlılar Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde sorguları devam ediyor.

PARALI KÖSTEBEK

Gözaltına alınan zanlılar ile yakalanamayan firari zanlılarının İlçe Jandarma Komutanı ve Bölük Komutanı Yüzbaşı ile birlikte hareket ettikleri, zehir tarlalarına adeta tarım arazisi gibi özel damla sulama sistemi döşeyen, elektrik kesintilerine karşı jeneratör sistemi kuran uyuşturucu baronlarına yapılması planlanan operasyon bilgisini önceden para karşılığı bildirdikleri öğrenildi.

TELEFON DİNLEMELERİ

Uyuşturucu tacirlerinin zehir tarlalarında esrarın sulanmasından hasat dönemine kadar kendilerine önceden bilgi verildiği için her türlü önlemi aldıkları belirlendi.

GÖSTERMELİK KÜÇÜK OPERASYONLARLA GİZLEME ÇABASI

İlçe Jandarma Komutanı Ç.S’nin farklı tarihlerde uyuşturucu tarlalarına operasyon kararı aldığı, ancak göstermelik küçük çaplı kenevir ekimi yapılan arazilerden kenevir sökümü yaptırdığı; bölgeyi temiz gösterip büyük operasyon yapma hazırlığı içinde olan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerinin operasyonlarını engellemeye çalıştığı öğrenildi. 

Kaynak: AJANSLAR