Esnaf belediyeyi bastı!

Ergani’de, Bağday pazarı esnafı, Belediye basıp oturma eyleminde bulundu.

Esnaf belediyeyi bastı!

Ergani İlçesi’nde 1975 yılında yaptırılan ruhsatları olmasına rağmen belediye tarafından ruhsatları iptal edilen Buğday pazarı esnafı, Belediyeyi bastı. Başkan Yalçın ile görüşemeyen esnaf, oturma eylemi başlattı. Belediye personellerinin mesai yapmasını engelleyen esnaf yetkililerin devreye girmesiyle ikna edilirken, oturma eylemi devam etti.

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde 37 yıl önce yapılan ve kısa bir süre önce belediye tarafından ruhsatları iptal edilen Buğday pazarı esnafı, isyan etti. Yeni ruhsat verilmemesi ve pazarın kapatılmasına tepki gösteren esnaf, çareyi Kaymakam Erdinç Yılmaz ve Belediye Başkanı Fesih Yalçın ile görüşmekte aradı.

BUĞDAY PAZARI ESNAFI

İlk olarak, Kaymakamlık binasına giden esnaflar, Kaymakam Erdinç Yılmaz’ın ilçe dışında olması nedeniyle hazırladıkları dilekçeyi Özel kalem Müdürlüğü’ne sundu. Daha sonra belediyeye yürüyen Buğday pazarı esnafı, oturma eylemi düzenledi. Belediye Başkanı Fesih Yalçın’ın da belediyede olmadığı öğrenen esnaf, personelin binaya girişini engelledi.

OTURMA EYLEMİ YAPTI

Bunun üzerine olay yerine gelen BDP İlçe Başkanı Mehmet Yergin ve Meclis üyeleri, esnafı ikna ederek, personelin mesaiye başlamasını sağladı. Ancak esnaf, Başkan Yalçın ile görüşene kadar oturma eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.

1975’TE ALINAN RUHSAT

Buğday Pazarı Kooperatif Başkanı Kenan Şahin, Buğday pazarındaki esnafın 1975’ten bu yana ruhsatı olmasına rağmen belediye tarafından ruhsatları iptal edildiğini belirterek, “Belediye yeni ruhsat vermiyor. Buğday pazarına ait olan orta alan yeşil alan yapılmış ve buğday pazarını kapatmak istemektedir. Bugün zabıta ve güvenlik güçleri tarafında buğday pazarındaki esnafın Dükkânlarını açmaları engellenmiştir” diye konuştu.

99 İŞYERİNİN HİBE EDİLMESİ

Buğday pazarına ait olan 99 adet dükkânların belediyeye hibe edilmesi için baskı yapıldığını ifade ederek, “Diyarbakır 2. İdare mahkemesi esas no:2012/176 kararlı yürütmeyi kararı almasına rağmen 4. Şahsın kendi ticari çıkarları için yaptıkları sözde buğday pazarına bizi göçe zorlamakta ve yapılan dükkanların bize fahiş fiyata satmak istemektedir. Yeni yapılan yerin gerek yer gerek konum olarak bize uygun olmadığı halde belediyenin zorlama politikasına bir anlam veremiyoruz. Belediyenin burada bir çıkar ilişkisi olduğunu biliyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler