HSYK açığa alınan ve ihraç edilen kişi listesi güncelleniyor

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)açığa alınan görevden men edilenler listesi gün gün yenileniyor. Resmi GAzete'nin 15 KAsım tarihli sayısında yüzlerce hakim ve savcının açığa alındığı açıklandı. İşte o liste.

HSYK açığa alınan ve ihraç edilen kişi listesi güncelleniyor

HSYK açığa alınan hakimler listesinde son dakika olarak yeni güncellemelerin olduğu bu sabah saatlerinde açıklandı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) bünyesinde bulunan yüzlrce hakim ve Cumhuriyet savcısı, görevden uzaklaştırılıp, meslekten men edildi. Şimdi de yaşanan bu son dalgalanma sonrasında terör örgütlerinin yargı kollarında bulunan 203 kişinin listesi açıklanması beklenir oldu. Yani HSYK açığa alınan, görevden men edilen hakim ve savcılar listesi isimleri açıklama bekleniyor

HSYK BÜNYESİNDE YÜZLERCE HAKİM VE SAVCI MEN EDİLDİ

HSYK kararına göre; 149 hakim, 44 Cumhuriyet savcısı, 5 idare mahkemesi üyesi, 2 bölge adliye mahkemesi üyesi ile 1 ağır ceza mahkemesi başkanı, 1 vergi mahkemesi üyesi ve 1 kurul müfettişi olmak üzere toplam 203 kişi meslekten ihraç edildi.

Kararda, daha önce Resmi gazete'de yayımlanan '667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 3'üncü maddesi uyarınca ismi ekli listede bulunan kişilerin FETÖ/PDY örgütü ile iltisak ve irtibatları olduğunun sabit görüldüğü' için meslekten çıkarıldıkları belirtildi.

LİSTE RESMİ GAZETE'DE

Liste güncellendikçe haberimizde olacaktır. Açığa alınan hakimler ve savcılar, 15 Temmuz darbesi sonrasında Türkiye Genelinde gözaltına alma ve açığa alınmalar devam ediliyor. HSYK'nın  'Paralel Yapı' üyesi olduğu belirtilen hâkim ve savcılar hakkında en ağır tedbiri almak üzere toplandığı ve Açığa alınan hakimler ve savcılardan sonra tüm hakim ve savcıların izinleri iptal edildiği ve izinde olanlarında görev başına çağrıldığı belirtildi.

İTİRAFLARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Ahmet Hamsici, "Ben, Fetullah Gülen cemaati mensupları sayesinde altın bir neslin yetişeceğini, bu kişilerin ülkesine ve vatanına faydalı bir insan olacağını düşünmüştüm. Bu nedenle bu kişiler arasında yer aldım. Cemaatin beni kullandığını gelinen noktada anladım. Bu kişilerin altın nesil değil, katil bir nesil yaratmak amaçları olduğunu 15 Temmuz 2016'dan sonra anladım." dedi.             

Hamsici, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında verdiği ifadede, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirtti ve itirafçı oldu. Fetullah Gülen cemaatiyle 1977'de tanıştığını ifade eden Hamsici, imamlık yapan babasının arkadaşı tarafından cemaatin kamplarına götürüldüğünü anlattı. Üniversite hayatı boyunca cemaat mensuplarıyla bir araya gelmediğini savunan Hamsici, hakimlik stajına başladığı Ankara'da tekrar cemaatle irtibatlı kişilerle buluşmaya başladığını kaydetti.  Hamsici, 1997'de Adalet Bakanlığında tetkik hakimi olarak göreve başladığını, burada eski Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım ile aynı odada çalıştığını, Yıldırım'ın yanına sık sık ziyarete gelen İsmail Köse'yle de burada tanıştığını söyledi.

NASIL SEÇİM YAPTIKLARINI ANLATTI  

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak ve Başsavcıvekili Hakan Pektaş, koordinesinde süren soruşturma kapsamında, HSYK eski Başkanvekili Hamsici’nin 3 Ekim günü yeniden ifadesi alındı. 31 sayfalık ifadesinde, FETÖ ile lise ve üniversite yıllarında tanıştığını anlatan Hamsici, 2011 yılında Yargıtay ve Danıştay üyelerinin nasıl seçildiğini şöyle anlattı: "2010 yılında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu belirlendikten sonra dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve müsteşar Ahmet Karaman bana, 'yeni kanun hazırlığı var en az 50 Danıştay üyesi ile 150 Yargıtay üyesi seçilecek’ diyerek hazırlık yapılmasını istediler. Bu konuyu HSYK Genel Kurulu’nda belirttim. Bu konuşmadan kısa süre sonra genel sekreter Mehmet Kaya bizi kendi evinde yemeğe çağırdı. Eve kurul üyeleriyle gittiğimizde o dönem tetkik hakimi olduklarını ve Fethullah Gülen Cemaati üyeleri olduklarını bildiğim Salih Özaykut, Önder Ataç, Aydın Boşgelmez, Nazmi Dere ile genel sekreter yardımcıları Muzaffer Bayram ve Engin Durnagöl’ün de olduğunu gördük. Tektik hakimlerinin o evde bulunmamaları gerektiği yönünde görüş bildirdik. Ancak Teoman Gökçe bizlere ’Bu arkadaşlar Yargıtay’ı iyi bilen kişiler, bu nedenle çağırdık’ dedi. Bu hareketin Fethullah Gülen cemaatinin bize bir emrivakisi olduğunu anladık"

Kaynak: Diyarbakır Söz