Kepolu Ataman Demokrasi Şehitlerini andı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman,  demokrasi şehitleri olarak anılan Menderes, Polatkan ve Zorlu’yu andı.

 Kepolu Ataman  Demokrasi  Şehitlerini andı

Yassıada'da yargılanan dönemin Başbakanı Adnan Menderes ile bakanlar Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'nun 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin ardından Yassıada yargılanmaları sonucunda idam edilişlerinin 63'üncü yılı dolayısıyla anma paylaşımında bulunan Kepolu Ataman, “demokrasi şehitlerini rahmetle anıyorum” dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, demokrasi şehitleri olarak ilan edilen ve 1960’daki askeri darbede idam edilen Dönemin Başbakanı Adnan Menderes ile Bakanlar Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’yu 63’üncü yılında, rahmet ve minnetle andı.

KEPOLU ATAMAN’DAN ANMA

Yassıada'da yargılanan dönemin Başbakanı Adnan Menderes ile bakanlar Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'nun 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin ardından Yassıada yargılanmaları sonucunda idam edilişlerinin 63'üncü yılı dolayısıyla AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman anma mesajı yayınladı.

Kendi sosyal medya hesabından paylaştığı anma duyurusunda şu ifadelere yer verdi;

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ

“Darbe mahkemelerinde hukuksuz bir şekilde idama mahkûm edilen Merhum Başbakan Adnan Menderes ve yol arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan'ı vefatlarının 63. Sene-i devriyesinde rahmetle ve minnetle anıyorum. Demokrasimize yönelen tüm darbeleri ve darbeci zihniyetleri lanetliyorum…”

Haber: Mahfuz EKİN

Kaynak: Diyarbakır Söz