Mitinge izin yok!

DEM Part’nin öncülüğünde düzenlenen ‘Özgürlük Mitingi’ne Diyarbakır Valisinin getirdiği yasaklamaya rağmen, kent genelinde toplanma ve yürüyüşler yapılırken, Ofis semtinde polis geçit vermiyor.

Mitinge izin yok!

DEM Parti’nin öncülüğünde “‘Özgürlük Mitingi’ ismiyle yapılacak miting öncesi İstasyon Meydanı abluka alındı. Bunun üzerine kitle kentin birçok noktasında bir araya geldi.


Toplanma yerlerinden biri olan Ofis Semti'nde  çok sayıda kişi bir araya geldi. Sık sık "Jin, Jiyan, Azadi" "Yaşasın Özgürlük" "Yaşasın demokrasi" sloganları atılıyor. 


Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Serra Bucak, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan’ın da aralarında yer aldığı DEM Partili milletvekilleri, belediye başkanları ve göstericiler alkışlarla polisin engellemesine karşı karşılık veriyor.


Polis sık sık kitlenin dağılması yönünde uyarıda bulunuyor. Kitle kentin birçok noktasında yürüyüş başlattı. Diyarbakır Valiliği, mitingi yasaklandığını duyurmuştu. Miting için farklı şehirlerden Diyarbakır'a doğru yola çıkan otobüsler de jandarma ve polis tarafından durduruldu. Karşılıklı bekleyiş sürüyor.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler