Namlulara yerli dokunuş

ASELSAN'ın başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede hizmet veren "Uzaktan Komutalı Silah Sistemi" ailesinin hedefi bulmasında kritik önemde olan ve daha önce yurt dışından temin edilen "nişangah kalibrasyon adaptörü" yerli olarak üretildi.

Namlulara yerli dokunuş

Uzun yıllar Almanya'da makine sektöründe çalışan Mustafa ve Necati Yağlı kardeşlerin edindikleri tecrübeyi, bilgi birikimini, çalışma ilkelerini ve iş disiplinini 1994'te Türkiye'ye taşımasıyla faaliyete başlayan Yağmaksan, Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde yüksek kalitede talaşlı imalat yapıyor ve bir dizi proje yürütüyor.

Avrupa ve Amerika kıtasında 10'dan fazla ülkeye yönelik üretim yapan şirket, ürünlerinin yüzde 90'dan fazlasını ihraç ediyor.

Şirketin ihracatını gerçekleştirdiği ürünler arasında şalter, makine, türbin, demir ve çelik, takım tezgah, raylı ve otomotiv grubu parçaları yer alıyor.

Müşteri ve proje çeşitliliği dolayısıyla çeşitli ham maddelerle çalışan ve bu konuda ciddi bir birikim sağlayan şirket, müşterilerinden gelen talep doğrultusunda sac metal ve kaynak teknolojisine yatırım yapmaya hazırlanıyor.

- DAHA EKONOMİK VE FONKSİYONEL

Savunma sanayisi için roket, taret, silah kulesi parçaları gibi çeşitli ürünler ortaya koyan Yağmaksanın, en fazla dikkati çeken ürünü "nişangah kalibrasyon adaptörü" olarak öne çıktı.

Söz konusu ürün, ASELSAN'ın 15 ülkede kullanılan "Uzaktan Komutalı Silah Sistemi" ailesinin hedefi bulmasında kritik öneme sahip bulunuyor. Sistem, askeri personelin zırhlı araç içinden çıkmadan kuledeki silah sistemini kullanmasına olanak sağlıyor.

Yerli olarak üretilen "nişangah kalibrasyon adaptörü"nden, operasyonel kullanım öncesinde silah sisteminin kalibrasyonunda yararlanılıyor.

- "DAHA FAZLASINI YAPABİLİRİZ"

Yağmaksan Üst Yöneticisi Fatih Yağlı,  savunma sanayisinde faaliyette bulunmak için sabır ve fedakarlık gerektiğine işaret etti.

Yağlı, 2014'te firmalarını ziyaret eden dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile sektöre girme konusunda heyecanlarını paylaştıklarını belirterek, sonrasında da gerekli hazırlıkları yürüttüklerini, savunma sanayisinde faaliyet gösteren firmalarla temas kurup neler yapabileceklerini paylaştıklarını ifade etti.

Zamanla bazı projeler için davetler aldıklarına değinen Yağlı, "Mühendislik kabiliyetlerimizi gördüklerinde bir şeyler başarabileceğimize inandılar ve bize fırsat verdiler. Bu fırsatın kıymetini bilip daha fazlasını yapmaya çalıştık. Bu ülke insanı, sanayisi birçok şeyi yapabilecek durumda. Belki kurumsal, prensip, disiplin tarafımız biraz zayıf. KOBİ'ler olarak bu tarafımızı geliştirebilirsek çok daha fazlasını yapabiliriz." dedi.

Yağlı, yürüttükleri çalışmalar sonunda ortaya koydukları ürünler için bir patent aldıklarını, 4 patent başvuruları bulunduğunu, bunlardan 3'ünün de savunma sanayisine yönelik olduğunu bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler