PKK'nın önemli isimleri vuruldu

Dağlıca saldırısının ardından düzenlenen geniş kapsamlı operasyonlarda terör örgütünün komutan düzeyindek isimleri öldürüldü.

PKK'nın önemli isimleri vuruldu

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı pistinin onarımda olması nedeniyle Adana ve Malatya'da konuşlandırılan F-16'lar Kuzey Irak'taki PKK kamplarına bomba yağdırdı. Türk savaş uçakları Amadiya ilçesine bağlı Avaşin, Zap ve İran sınırına kadar uzanan Zagroslar sıra dağlarındaki PKK hedeflerini bombaladı.

İKİYAKA DAĞINA KAÇTILAR

PKK'lılar tarafından Dağlıca Bölgesi'ndeki 3 ayrı askeri üs bölgesine yapılan saldırının ardından bölgede askeri hareketlilik aralıksız sürdü. Yüksekova'daki 34'üncü Hudut Alay Komutanlığı'nda Sikorsky helikopterleriyle sürekli çatışma bölgesine özel eğitimli komandolar indirildi. Kobra helikopterler de çatışma bölgesinde belirlenen terörist hedefleri bombaladı. Ayrıca helikopter pistinde sürekli ambulanslar hazır bulunduruldu. Saldırıyı gerçekleştiren örgüt üyeleri, Hakkari'nin İkiyaka dağına kaçtıkları yönündeki istihbarat bilgiler üzerine operasyon bu alanda yoğunlaştırıldı. Kış üstlenmesini bu dağda geçiren PKK'lılar, havaların ısınmasıyla birlikte eylem hazırlığına geçtikleri öğrenildi.

ŞEMDİNLİ'DE 300, ÇUKURCA'DA 250

 

İstihbarat birimleri, Yüksekova Dağlıca bölgesinde saldırıya gerçekleştiren 300 kadar örgüt mensubunun Şemdinli bölgesine kaydığı yönünde bilgiler alındığını söylediler. Çukurca ilçesi kırsal alanında da 250 kadar örgüt mensubunun hareket halinde olduğu yönünde istihbarat alan güvenlik birimleri şu açıklamada bulundu: 'Hakkari'de kötü hava koşulları nedeniyle kış ayında istenilen düzeyde operasyon yapılmadı. Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle İkikaya dağında bulunan örgüt üyeleri saklandıkları yerlerden çıkmaya başladı. Önümüzdeki süreçte benzer saldırılar olabilir. Bu konuda istihbarat raporları hazırlandı ve ilgili yerlere bildirildi. Kışı sürekli saklanarak geçiren PKK'lılar, hem süreci sabote etmek, hem de etrafa yeniden korku salmak için eylemlerini bir süre arttırabilirler.'

SAVUNMA BİRLİKLERİ IRAK'A GİTTİ

Yüksekova ilçesindeki saldırının ardından PKK'nın savunma birlikleri olarak bilinen bir grubun Irak gittiği öğrenildi. İstihbarat birimlerinin raporlarına göre, güvenlik güçleri operasyonlarını yoğunlaştırdı. Çatışmada ölü olarak ele geçen örgüt üyelerinin kimliklerinin belirlenmesine çalışılırken, bazı örgüt üyelerinin komutan düzeyinde olduğu belirtildi.

 

GECE BOYUNCA TOP VE SİLAH SESLERİ

Bu arada, gece boyunca ve bugün sabah erken saatlerde, Derecik Beldesi'nin Balkaya Dağları'nın dik ve yamaçlı olan kısımlarına Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterlerle özel eğitimli komandolar indirilirken, Aktütün ve Bayrak Tepe bölgelerine ise sürekli asker sevk edildi. Şemdinli ilçesinde de gece boyunca top ve silah sesleri duyuldu. Irak sınırındaki Derecik İç Güvenlik Taburu ve Umurlu Karakolundan da Balkaya Dağlarına ve Avaşin bölgelerine yönelik top atışları yapılıyor.

TERMAL KAMERAYA KARŞI ŞEMSİYE

Öte yandan, saldırıda öldürülen PKK'lıların üzerinden şemsiyeler çıktı. Daha önce vücutlarına naylon saran PKK'lıların, ilk kez termal kameralara karşı şemsiye kullandıkları belirlendi.

PKK'lıların böylece termal kameralara yakalanmamak için farklı yöntem uyguladıklarının anlaşıldığını belirten yetkililer, "PKK, bunu yeni keşfetti ve ilk kez bu olayda kullandı. Siyah renkli şemsiyeleri açıp önlerini tutuyor ve hafif çömelerek şemsiye arkasına gizlenerek yürüyor. Siyah renkli şemsiyeler vücut ısısını kapattığı için termal kameralar tarafından tespit edilemiyor" dedi.

5 BİN ŞEMSİYE ALINMIŞ

 

Güvenlik ve istihbarat birimleri yaklaşık 2 ay önce PKK'nın Kuzey Irak'ta toplu şemsiye alımı yaptığını belirledi. Siyah renkte özel yapılan 5 bin şemsiye alan PKK'nın bu şemsiyeleri eyleme katılacak olan teröristlere dağıttığı belirtildi. Jandarma Özel Harekat Timlerinin sıcak takip sırasında bir kaç noktada sıcak takip yaparken Kuzey Irak sınırları içine girdi. Burada da teröristlerle çatışmalar yaşandığı ve operasyonların sürdüğü kaydedildi.

ŞIRNAK'TAKİ HAREKETLİLİK

Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan sınır birliklerine yapılan asker ve mühimmat sevkıyatı bugün de sürdü. Şırnak'tan havalanan helikopterler, Kuzey Irak'ın sınır hattında bulunan Siyah ve Düğün ile Cudi Dağları'na yönüne askeri timleri taşıdı.

GENELKURMAY AÇIKLADI

Dağlıca saldırısıyla ilgili Genelkurmay'ın yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi:

''Bilahare insansız hava aracı, hava kuvvetleri ve helikopterler desteğinde uzman personelden oluşan birliklerimiz tarafından yapılan koordineli operasyonlar sonucunda, şu ana kadar toplam 26 terörist silah ve malzemesiyle ölü ele geçirilmiş, 1 terörist ise sağ olarak yakalanmıştır. Arazi arama ve tarama faaliyeti devam etmektedir.

HAVA HAREKATI YAPILDI

 

Ayrıca, operasyonlar kapsamında, Irak'ın kuzeyinde sınır ötesinde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait hedefler, Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından etkili olarak vurulmuştur. Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız ve helikopterlerimiz emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Her türlü güçlüğe göğüs gererek, vatanımızın ve milletimizin huzur ve güvenliği için mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve fedakar mensupları, kendisine tevdi edilen görevleri, dün olduğu gibi bugün de yarın da sonuç alınıncaya kadar kararlılıkla yapmaya devam edecektir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşlarına ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler