'Sarhoş askerler Cami'ye saldırdı'

Adana’daki bir yerel gazete, İncirlik’te Amerikan askerlerinin bir camiye saldırdığı haberlerinden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri konuyla ilgili resmi açıklama yaptı.

'Sarhoş askerler Cami'ye saldırdı'

Açıklamada göre, “Kimliği bilinmeyen bazı şahısların mescidin bazı camlarını kırdığı ve ufak çaplı hasar meydana geldiğini, saldırganların Amerikan askerleri olmadığı” belirtildi.

Silahlı Kuvvetler ayrıca, bazı haber sitelerinde iddia edildiği gibi “Kur-an-ı Kerim yakma” gibi bir olay meydana gelmediği belirtildi.

Yerel Gazete, yılbaşında Amerikan askerlerinin camiye saldırıp Kur’an-ı Kerim’i yaktıkları ve caminin camlarını kırdıklarını yazmıştı.

VALİ COŞ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Konunun doğru olup olmadığının belirlenmesi için bölgenin sorumlu komutanından çalışma yapmasını istediğini belirten Vali Coş, "Konu adli bir olay olduğu için savcıların yetkisinde. Ama konuya askeri savcılar mı bakacak yoksa cumhuriyet savcıları mı bakacak, olayın oluş şekli değerlendirildikten, boyutları araştırıldıktan sonra bütün iddialar açıklığa kavuşacaktır. Türkiye şeffaf bir toplumdur, bu olayın da en iyi şekilde bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulacağını ümit ediyoruz. Orada çalışanların kullandığı bir mescit var. Resmi veya müftülüğümüze bağlı değil. Komutanımız konuyu araştırıyor. En kısa zamanda bize gerekli bilgileri ulaştıracak bizde gerekeni yapacağız." açıklamasında bulundu.

"İNCİRLİK ÜSSÜ'NDE MÜFTÜLÜĞE BAĞLI BİR CAMİ YOK"

Adana Müftüsü Arif Gökçe de iddialarla ilgili kendilerine herhangi bir bilgi ve şikayetin gelmediğini söyledi. Olayları basından duyduklarını ifade eden Müftü Gökce, İncirlik Üssü'nde Müftülüğe bağlı bir cami olmadığını kaydetti. Üste çalışanların ibadetlerini yapmaları için bir yer yapıldığını aktaran Gökce, "Böyle bir şey varsa, biz bunu etik açıdan kınayabiliriz. Bizim sorumluluğumuzda olmadığı için soruşturma açmak gibi bir yetkimiz yok. İbadethanelere böyle bir saldırı varsa şayet, bunu kınıyoruz. İlgili kaymakama bu durumun araştırılması ve bize bilgi verilmesi yönünde bir yazı yazdım." açıklamasında bulundu.

STK'LARDAN TEPKİ

10 sivil toplum örgütü adına açıklama yapan Recep Çalışkan olayı kınayıp, "Hiç kimse ibadethanelerimize saldıramaz, kutsal kitabımıza saygısızlık yapamaz." dedi. Konuyla ilgili Türk ve ABD'li yetkililerin kamuoyunu aydınlatacak açıklama beklediklerini aktaran Çalışkan, "Haddini bilmez Amerikalı askerleri bu çirkin saldırıları dolayısıyla şiddetle kınıyoruz. Bu saldırının İslami değerlerimize yönelik olduğu açıktır. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim, camilerimizin minberleri, camı, çerçevesi birer bütündür. Hiç kimse ibadethanelerimize saldıramaz, kutsal kitabımıza saygısızlık yapamaz. Değerlerimize saldıran ABD askerler cezalandırılmalı, deşifre edilmeli ve yapılan bu büyük yanlışlık derhal düzeltilmelidir. Türk ve ABD yetkililerin konuyu aydınlatmalarını, bu çirkin iddialarla ilgili derhal bir açıklama yapılmasını talep ediyoruz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler