Silvan ve Bismil’de çatışmalı gece!

Diyarbakır'ın Bismil ve Silvan ilçelerinde önceki gece gergin anlar yaşandı. Bismil'de emniyetin bahçesine el yapımı patlayıcı atıldı, 6 polis yaralandı. Silvan'da ise kamu binalarına molotoflu saldırılar yapıldı.

Silvan ve Bismil’de çatışmalı gece!

DİYARBAKIR -Bismil'de Emniyet Müdürlüğünün bahçesine el yapımı patlayıcı atıldı. Olayda 7 polis hafif yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğünün ek binasına, bitişiğindeki caminin bahçesinden el yapımı patlayıcı atıldı.

Olayda bahçede bulunan 7 polis hafif yaralandı. Yaralılar Bismil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

SİLVAN GERGİN

Silvan'da akşam saatlerinde ilçenin birçok noktasında toplanan göstericiler, ateşler yakarak sloganlar atıp Suruç katliamını protesto etti. Çıkan olaylarda eylem yerine gelen polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla eylemcileri dağıtmaya çalışırken, göstericiler de ses bombaları, havai fişek ve molotoflarla polise saldırdı. Olaylar gece geç saatlere kadar Bağlar, Feridun, Mescit ve Konak Mahallelerinde devam etti. Çatışmalar esnasında Gazi Caddesi üzerinde bulunan PTT şubesine ait bir posta dağıtım aracı ile aynı cadde üzerinde bulunan bazı bankalara ait ATM'ler de ateşe verildi. Olaylarda polis iki kişiyi gözaltına aldı.

9 MOLOTOFKOKTEYLİ

Bağlar ilçesinde poşet içerisinde 9 molotofkokteyli ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bir ihbarı değerlendiren Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Turgut Özal Bulvarı'ndaki patika yolun kenarına bırakılmış siyah renkli poşet bulduğu belirtildi. Poşet içerisinde yapılan incelemede şişelere hazırlanmış 9 molotofkokteylinin ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, "Molotofkokteyllerinin ele geçirilmesiyle halkın huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik muhtemel terör eylemleri de önlendi" ifadesine yer verildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

LİCE YOLUNDA ÇATIŞMA

Diyarbakır'ın Lice-Kulp karayolu Yaprak köyü mevkinde bir grup yolu kapatarak durdurdukları araçlarda arama yapıp kimlik kontrolü yaptı.  Kimlik kontrolleri sırasında geçici köy korucuları ait olduğu iddia edilen 2 araç ateşe verilerek yakıldı.

Araçlar ateşe verilerek yakılmasıyla köy korucuları bölgeden kaçarak durumu güvenlik güçlerine bildirmesiyle bölgeye gelen çok sayıda asker sevk edildi. Güvenlik güçlerinin bölgeye geldiğini gören grubun askere ateş etmesiyle çatışma çıktı.

Çıkan çatışmaya ilişkin resmi makamlar her hangi bir açıklama yapmazken güvenlik güçleri Diyarbakır-Bingöl ve Lice-Kulp karayolunu güvenlik amacıyla geçici süreliğine trafiğe kapattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz