Sümeyye Erdoğan'ın uzatmalı nişanı dün akşam Tarabya Köşk'ünde yapıldı! Selçuk Bayraktar kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan dün akşam Tarabya Köşkü'nde Selçuk Bayraktar ile nişanlandı. Nişanda önce Sümeyye Erdoğan'ın müstakbel kayınpederinin kalp krizi geçirmesi akabinde ertelenen nişan dün akşam yapıldı. Selçuk Bayraktar'ı tanıyalım

Sümeyye Erdoğan'ın uzatmalı nişanı dün akşam Tarabya Köşk'ünde yapıldı! Selçuk Bayraktar kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan dün akşam Tarabya Köşkü'nde Selçuk Bayraktar ile nişanlandı. Nişanda önce Sümeyye Erdoğan'ın müstakbel kayınpederinin kalp krizi geçirmesi akabinde ertelenen nişan dün akşam yapıldı. Selçuk Bayraktar'ı tanıyalım

Sümeyye Erdoğan ile dün akşam Tarabya Köşkü'nde nişanlanan Selçuk Bayraktar kimdir?

Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar'ın nişan töreni Tarabya Köşkü'nde iki aile arasında gerçekleştirildi. Dün öğleden sonra yapılan törene Erdoğan ve Bayraktar ailesi üyeleri katıldı. Törende yaklaşık bir haftadır tedavi gören Selçuk Bayraktarın babası Özdemir Bayraktar da katıldı. Tören öncesinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Tarabya Huber Köşkü çevresine basın mensupları yaklaştırılmadı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı takip etmek için Tarabya'ya gelen basın mensupları alışık olmadıkları bir durumla karşılaştı. Köşkün etrafında beklemelerine izin verilmedi.

YOĞUN MİSAFİR GİRİŞİ

Öğleden sonra Tarabya Köşkü'nün misafir giriş kapısındaki yoğunluk dikkat çekti. Ellerinde liste olan görevliler gelen araçları kontrol ederek içeri aldı. Saat 14:00 ile 15:00 arasında Tarabya Köşkü'ne yoğun misafir araç girişi yaşandı.

DAHA ÖNCE ERTELENMİŞTİ

Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar arasında geçtiğimiz hafta yapılması planlanan nişan töreni, Selçuk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar'ın rahatsızlığı nedeniyle ertelenmişti.

SELÇUK BAYRAKTAR KİMDİR?

Selçuk Bayraktar 1997 yılında Robert Kolej’den mezun oldu. 1997-2002 yılları arasında İTÜElektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine devam etti. Üniversite eğitimi esnasında University of Pennsylvania’nın GRASP laboratuvarından staj kabulü aldı. Staj kapsamında almış olduğu burs teklifiyle, yüksek lisans eğitimini 2002-2004 arasında Upenn’de sürdürdü. Aynı zamanda ödüllü akademisyen Prof. Dr. George Pappas’ın yardımcısı olarak araştırma asistanlığı görevini sürdürdü. Selçuk Bayraktar araştırmaları kapsamında dünyada ilk kez İHA’ların formasyon uçuşu deneyleri, hava-yer robot takımlarının koordinasyonu, uçuş kontrol ve güdüm sistemleri konularında bilimsel yayınlara konu olan çalışmalar gerçekleştirmiştir. Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Selçuk Bayraktar MIT (Massachusetts Institute of Technology)’de burslu olarak doktora teklifi almıştır. Doktora eğitimi sürecinde İnsansız Helikopter Sistemlerine agresif manevra yapma kabiliyeti kazandıracak otomatik uçuş kontrol algoritmaları alanında çalışmalar yürütmüştür. Danışman hocasının Georgia Institute of Technology’ye (Georgia Tech) transfer olmasıyla MIT’den de ikinci yüksek lisans diplomasını alarak, doktora çalışmalarına Georgia Tech’de devam etmiştir.

Selçuk Bayraktar 2007 yılından bu yana Baykar Makina bünyesinde teknik müdürlük (CTO) görevini yürütmektedir.

Baykar bünyesinde Milli ve Özgün olarak geliştirilen İnsansız Hava Aracı Sistemleri’nin aviyonik sistem mimarisi, uçuş kontrol, seyrüsefer algoritmalarının geliştirilmesi, sistem kinematiği ve dinamikleri, elektronik donanım ve gömülü yazılım geliştirme vb. konularda çalışmaktadır.

BAYKAR MAKİNA

Bayraktar Kardeşler’in kısaltılmış hali olarak isimlendirilen Baykar Makina 1984 yılında Makina Yük. Müh. Özdemir Bayraktar tarafından otomotiv sanayine yerlileştirmeye tabi hassas motor, pompa ve dişli kutusu parçalarının imalatı konusunda hizmet etme amacıyla %100 yerli sermaye ile kuruldu. Ar-Ge merkezi ve üretim tesisleri bünyesinde farklı mühendislik disiplinlerinden 120 kişilik (mühendis, tekniker ve teknisyen) Ar-Ge ekibiyle farklı sınıflarda yer alan sabit kanat ve döner kanat insansız hava araçları için Uçuş Kontrol Sistemleri, Görev Bilgisayar Sistemleri, Otomatik İniş ve Kalkış Sistemleri, Komuta Kontrol ve Arayüz Sistemleri, elektromekanik Servo Aktüatör, Elektrik Güç Birimleri vb. sistemler elektronik donanım, yazılım ve yapısal özellikleri ile tamamen Milli ve Özgün olarak tasarlanıp, prototip ve test aşamaları neticesinde butik olarak üretilmektedir.

Baykar bünyesinde 2007 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ilk İHA unvanına sahip mini sınıfı Bayraktar Mini İHA sistem ve alt sistemleri ile geliştirildi. Yürütülen Ar-Ge çalışmalarının sonucu olarak Milli ve Özgün olarak geliştirilen Bayraktar Taktik İHA Sistemi projesi kapsamında Savunma Sanayi tarihinde % 90’nın üzerinde sonuçlanan Sanayi Katılım oranı sağlandı. Şirket, Kale-Baykar Mini İHA ile ilk milli insansız keşif ve istihbarat (haberalma) hava aracını geliştirme unvanına sahip oldu. Söz konusu sistemlerden Kara Kuvvetleri Komutanlığı 19 set (76 adet uçak içerir) İHA sistemi alımı için firmayla anlaşmaya vardı. Bayraktar Taktik İHA Sistemi, 17 Aralık 2015 tarihinde 2 adet Roketsan MAM-L güdümlü füzesi yüklü şekilde yapılan atış testinde %100 isabet ile hedefleri vurma başarısını gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz