Temmuz ayı Aile Destek Programı ödemelerine yönelik açıklama, Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Türkiye’de ihtiyaç sahibi ailelere her ay 850 TL ile 1250 TL arasında yapılan Aile Destek Paketi ödemeleri devam ediyor. Aile Destek Paketi ödemeleri bir yıl boyunca devam ediyor.

Temmuz ayı Aile Destek Programı ödemelerine yönelik açıklama, Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Aile Destek Paketi ödemelerinin son tarihi Temmuz ayı olduğu açıklanmıştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada verilen yardım ödemelerinin 12 boyunca devam edeceği son ödemenin ise Temmuz ayında yapılacağı bilidirilmişti.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ UZATILDI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Sosyal destekler kapsamında sağlanan aile destek yardımı 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek sona erecektir." denilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamayla destek ödemelerinin uzatıldığını duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ÖDEMELERİN DEVAM EDECEĞİNİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Türkiye Aile Destek Programı’nın bu sene de devam etmesi kararını aldık." ifadelerini kullandı.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 3'te birinden az olması koşuluyla; özel sektör çalışanları esnaf, sanatkar ve diğer bağımsız çalışanlar programdan faydalanabilecek.

Hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 3'te birinden az olması koşuluyla; SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı emeklileri ile dul ve yetimleri de aile destek paketi ödemelerinden yararlanabilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler