Trabzon'da Jandarma yakınında patlama!

Trabzon'un Düzköy ilçesinde Jandarma Komutanlığı’na 20 metre mesafede askerlerin çöp konteynırında patlama meydana geldi. Patlamada, 1'i ağır 3 asker yaralandı.

Trabzon'da Jandarma yakınında patlama!

Ağır yaralı asker, helikopterle Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralanan diğer 2 askerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Trabzon Valisi, Recep Kızılcık, Düzköy Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Trabzon Garnizon Komutan Vekili ve İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, beraberindeki askeri personel ile olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Çevre emniyetinin alınmasının ardından patlamanın yaşandığı alanda bomba uzmanlarının da aralarında bulunduğu asker ve polislerce araştırma başlatıldı.

 

Vali Recep Kızılcık, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Üç askerimiz yaralandı. İnşallah ağır yaralı askerimiz de bir an önce sağlığına kavuşur. En büyük sevincimiz hiçbir can kaybının olmamasıdır'' dedi.

UZAKTAN KUMANDALI MAYIN

Patlayıcının uzaktan kumandalı mayından kaynaklandığını belirten Kızılcık, ''Patlayıcının özelliğinin ne olduğunu bilmiyoruz. Tek patlayıcı kullanıldı'' diye konuştu.

Kızılcık, patlamanın bir terör saldırısı olup olmadığı yönündeki soruya ise ''Uzaktan kumanda ile patlatıldığı için terör örgütünün bu yöntemi kullandığını biliyoruz. Patlamanın bu şekilde olabileceğini değerlendiriyoruz ama şu anda kesin bir kanıtımız yok'' dedi.

Patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ajanslar

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler