Ve Yasak Kalktı.

Cizre dün de gergin saatler yaşahdı. 8 gündür süren sokağa çıkma yasağı bugün sabah itibariyle kalkacağı duyurulurken, devriye görevi yapan polis ekibine bombalı tuzak düzenlendi. HDP'lilerin İdil'deki kısm-i bekleyişleri sürüyor. Avukatlar oturma eyleminde bulundu.

Ve Yasak Kalktı.

Sokağa çıkma yasağı süren Cizre İlçesi'nde PKK'lılar devriye görevi yapan güvenlik güçlerinin geçişi sırasında yoldaki rögara tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamada 5 polis yaralanırken, yardıma gelen polislere PKK'lılar ateş açtı. Öğleden sonra telefon ve internet hatlarının açıldığı Cizre'de sokağa çıkma yasağı bugün sabah itibariyle kalkacağı duyuruldu.

VALİLİK YASAK KALKIYOR

Şırnak Valiliği'nin geçen cuma günü saat 20.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan etitği Cizre'de,  güvenlik güçleri ilçedeki PKK unsurlarına yönelik operasyonlar yaptı, sokaklara kazılan hendekleri kapatmaya çalıştı. Operasyonların başarılı geçtiğini belirten Şırnak Valiliği sokağa çıkma yasağının da yarın sabahtan itibaren kaldırılacağını açıkladı. Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"İlimiz Cizre İlçesi'nde 4 Eylül 2015 günü saat 20.00'de başlayan sokağa çıkma yasağı 12 Eylül 2015 cumartesi günü saat 07.00 itibariyle sona erecektir. Bu süre zarfında güvenlik kuvvetlerimiz PKK mensuplarına karşı başarılı bir operasyon gerçekleştirmiştir. Bu süreçte sabır ve duyarlılıkla hareket eden çok değerli Cizreli vatandaşlarımıza en içten teşekkürlerimi ifade ediyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da PKK mensuplarına karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumaya ve kamu düzenini sağlamaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

TELEFON VE İNTERNET HATLARI AÇILDI

Cizre'nin Nur ve Cudi mahallelerinde dün gece boyunca silah sesleri yükselirken, dün de çeşitli mahallelerde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışmalar yer yer sürdü. İlçede 8 gündür cenazeler defnedilemediği için çatışmalarda ölenlerle ilgili çeşitli rakamlar ortaya atıldı, ancak kaç kişinin öldüğüne ilişkin kesin bilgiye ulaşılamadı.

AİLE BAŞINA BEŞ EKMEK VERİLİYOR

İlçede kapalı olan telefon ve internet hatları bugün öğleden sonra devreye girdi. GSM hatları ve internetin sabahtan akşam saatlerine kadar açık kalacağı ve akşamları yine kapatılacağı belirtildi. Yine öğleden sonra vatandaşların alışveriş yapabilmesi için 3 market açıldı. Bu marketlerin sabahtan akşama kadar açık tutulacağı belirtilirken, ilçede açık olan tek fırının önünde yine uzun kuyruklar oluştu. Fırından yine aile başına 5 ekmek veriliyor.

Cizre'de sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle bir haftadır çöpler toplanamadı. Halk, biriken çöplerin üzerlerine kendi imkanlarıyla kireçler döküp, yakmaya başladı.

CUMA NAMAZI KILINDI

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre'de bazı camilerde cuma namazı kılındı. Kale Mahallesi'ndeki Meydan Camisi'nde bir araya gelen cemaat, cuma namazını kıldı, dua etti.

Bu arada, Dicle Mahallesi'ndeki Sur Camisi'ne cuma namazı için giden vatandaşlara ateş açıldığı, bölgeye gelen güvenlik güçlerince mahalle giriş ve çıkışların kapatıldığı, vatandaşların namazı camide kılmasına güvenlik gerekçesiyle izin verilmediği öne sürüldü. Bunun üzerine cemaat, Hastane Camisi'ne giderek cuma namazını kıldı. Öte yandan, ilçede bazı semtlerde çocukların da sokakta oyun oynadığı görüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz