Tunceli'de 6 yılı aşkın süredir kayıp olan ve 2026'da yeniden açılan soruşturmayla cinayete kurban gittiği iddiası güçlenen Gülistan Doku dosyasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Dosyadaki gizli tanık ifadesine göre genç kız, 5 Ocak 2020'de Rostan mevkisinde öldürüldü. Cinayet şüphelisi Mustafa Türkay Sonel'in ise olaydan tam 8 gün sonra aynı bölgede sabahladığı öne sürüldü.
Tunceli'de Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin soruşturma, yıllar sonra yeniden açılmasıyla yeni bir boyut kazandı. Dosyada yer alan iddialar ve deliller, genç kızın kaybolmasının ardında bir cinayet olduğu ihtimalini güçlendirirken, soruşturma kapsamında çok sayıda şüpheli tutuklandı.
Dosyadaki son gelişmeyi ise Gülistan Doku'nun avukatı Ali Çimen duyurdu. Çimen'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, soruşturma dosyasında yer alan "Şubat" isimli gizli tanığın önemli itiraflarda bulunduğu belirtildi.
GİZLİ TANIK: "ROSTAN MEVKİSİNDE KATLEDİLDİ"
Gizli tanığın ifadesine göre Gülistan Doku, 5 Ocak 2020 tarihinde Rostan mevkisinde öldürüldü. İddiaya göre genç kızın cansız bedeni de cinayetin işlendiği bölgeye yakın bir noktaya gömüldü.
Soruşturma dosyasındaki bazı teknik verilerin de gizli tanığın anlatımlarını desteklediği öne sürüldü.
SON TELEFON SİNYALİ DE AYNI BÖLGEYİ GÖSTERİYOR
Dosyada yer alan HTS baz istasyonu kayıtlarına göre Gülistan Doku'nun son telefon sinyalinin Rostan mevkisinden geldiği belirtildi.
Bunun yanı sıra Mustafa Sonel, Şükrü Eroğlu, Fatih Özmen, Erdoğan Elaldı ve firari Umut Altaş'ın olayın gerçekleştiği öne sürülen zaman diliminde aynı bölgede bulunduğuna ilişkin KGYS ve PTS kayıtlarının dosyada yer aldığı aktarıldı.
CİNAYETTEN 8 GÜN SONRA AYNI YERDE SABAHALADI İDDİASI
Dosyadaki en dikkat çekici ayrıntılardan biri ise cinayetten günler sonra yaşananlara ilişkin.
Avukat Ali Çimen'in aktardığı bilgilere göre, insan öldürme suçundan tutuklu bulunan Mustafa Türkay Sonel'in, 13 Ocak 2020 gecesi, yani Gülistan Doku'nun öldürüldüğü iddia edilen tarihten tam 8 gün sonra Rostan mevkisinde sabahladığı öne sürüldü.
Bu iddia, soruşturmanın en dikkat çekici başlıklarından biri haline geldi.
"KATİL OLAY YERİNE GERİ Mİ DÖNDÜ?"
Avukat Ali Çimen, söz konusu gelişmenin ardından sosyal medya paylaşımında dikkat çeken sorular yöneltti.
Çimen, "İnsan öldürme olayından 8 gün sonra maktulün öldürüldüğü yerde katil zanlısı Mustafa Sonel'in sabahlamış olması nasıl açıklanabilir?" sorusunu gündeme getirdi.
Çimen ayrıca bu durumun "katilin her zaman olay yerine geri dönmesi" şeklinde mi değerlendirilmesi gerektiğini, yoksa "vicdan azabı" ile mi açıklanabileceğini sorguladı.
DOSYADA YENİ DELİLLER MERCEK ALTINDA
Gülistan Doku dosyasında delil karartıldığı, bazı hastane kayıtlarının silindiği ve telefon verileriyle oynandığı yönündeki iddialar da soruşturmanın önemli başlıkları arasında yer alıyor.
Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel'in yanı sıra bazı koruma polisleri ve Gülistan Doku'nun eski erkek arkadaşı Zeinal Abakarov'un da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında tutuklama kararları verilmişti.
Gülistan Doku'nun cansız bedenine ulaşılması için arama çalışmaları sürerken, gizli tanık beyanı, HTS kayıtları ve olay bölgesindeki kamera/araç geçiş verilerinin soruşturmanın seyrini değiştirebilecek nitelikte olduğu değerlendiriliyor.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar